Milan Zamaklar jednoglasno izabran za predsjednika Zajednice športskih udruga grada Belišća

Dana 17.03.2022. godine u društvenom domu „Podravac“ Bistrinci održana je izborna skupština Zajednice športskih udruga grada Belišća.
Sve sudionike, predstavnike medija i goste, među kojima je bio nazočan: Domagoj Varžić, predsjednik Gradskog Vijeća Grada Belišća, glavni tajnik ŠZ OBŽ Dubravko Ižaković, načelnik Policijske postaje Belišće Vlado Krznarić, pozdravio je predsjedavajući skupštinom Milan Zamaklar, koji je nakon izbora radnih tijela skupštine podnio financijsko izvješće i izvješće o radu zajednice u protekloj godini.

Podnoseći financijsko izvješće, Milan Zamaklar je naglasio da je Zajednica u prošloj godini raspolagala s 2.636.105,32 kune, a najvećim se dijelom financirala sredstvima predviđenim Javnim potrebama za sport iz proračuna grada Belišća. Grad Belišće je u 2021. godini izdvojio u tu svrhu iznos od 2.445.000,00 kuna. Zajednica športskih udruga grada Belišća dobivenim i ostvarenim sredstvima mogla je kroz vlastite programe osigurati još kvalitetniji rad i djelovanje sportskih udruga, članova Zajednice. Ravnomjerno i utemeljeno na donijetim pravilnicima, izvršena je raspodjela financijskih sredstava u 2021. godini u ukupnom iznosu od 2.053.663,00 kune, što je omogućilo udrugama ostvarivanje izvanrednih sportskih rezultata. Kvalitetan i ustrajan rad u klubovima rezultirao je nizom iznimnih rezultata kolektivnog sporta, NK Belišće, Košarkaški klub, Odbojkaški klub, Kuglački klub Belišće, boćari kao i pojedinaca ne samo u kajaku, nego i u šahu, sambu, streljaštvu, poweliftingu.
Nakon jednoglasnog usvajanja financijskog izvješća i izvješća o radu Zajednice športskih udruga grada Belišća za 2021. godinu usvojen je novi Statut Zajednice športskih udruga grada Belišća u kojem su najznačajnije promjene da IO broji 9 članova, a Zajednica ima dva dopredsjednika.
Dosadašnji predsjednik Milan Zamaklar dobio je jednoglasnu podršku skupštine da s izabranim dopredsjednicima Branimirom Kolarićem predstavnikom Grada, Zoranom Uranjekom iz Košarkaškog kluba Belišće te članovima Ivanom Jurkovićem NK Belišće, Josipom Kalemom Odbojkaški klub Belišće, Angelom Milišić Zečević Sportsko rekreativni klub Baraber extreme team, Antom Barićem, NK Hrvatski Sokol Bocanjevci, Sašom Brezovec Streljačko društvo Belišće i Vladom Mađarićem Lovačko društvo Vepar, vodi Zajednicu športskih udruga grada Belišća i naredne četiri godine. Slavko Marjančević, Vedrana Kopić, Damir Torjanac izabrani su za članove Nadzornog Odbora.