Međunarodni turnir u sambu i combat sambu 21. studenog u Belišću

belisce_sambo32233232

Belišće će uskoro postati domaćin međunarodnog sambo natjecanja u sportskoj i combat kategoriji koje će se održati 21. studenog.

Prijava natjecatelja će se održati od 9 do 10 sati, od 10 do 12 sati su vaga i ždrijeb, a u 12 sati počinje natjecanje.

Ljubitelji borilačkih sportova Slavonije i Baranje unazad dvije godine imaju priliku trenirati sambo s obzirom da je sambo akademija osnovana u Osijeku. U sklopu akademije, jedine takve vrste u Hrvatskoj, u Slavoniji djeluju tri kluba, čija je centrala u Sambo klubu Belišće.

U sambo akademiji radi pet licenciranih trenera, od kojih tri za sambo i combat sambo, profesionalni trener boksa i licencirani trener kick boksinga, a akademija je članica Sambo saveza Hrvatske i Međunarodnog sambo saveza (FIAS).

Sambo klub Belišće, kao i onaj u Osijeku, sastoji se od dva dijela, sportskog samba i combat samba. Sportski sambo je vještina u kojoj nema udaraca i tim dijelom se motivira djecu i mlade kako bi se priključili. Sportski sambo potiče samopouzdanje u mladih, razvija motoriku, potiče natjecateljski duh, druženje s ostalim vršnjacima, razvija toleranciju i uči mlade upornosti koja se može primijeniti na sve aspekte života.

Da ovaj pristup nosi rezultate pokazuje svakodnevni upis novih članova i redovan program u belišćanskom vrtiću gdje ujedno treniraju najmlađi hrvatski sambisti.

Ove godine u svibnju je Zagreb bio domaćin Europskog sambo prvenstva gdje su hrvatski reprezentativci postigli zapaženi uspjeh, a da je sambo sport u punom zamahu u Hrvatskoj pokazuju i mnoga odličja sa velikih natjecanja, i u juniorskim i seniorskim kategorijama.