LEON POTOČKI SREBRNI U RH

U nedjelju, 03. rujna najmlađi članovi Kajak kluba Belišće u pratnji predsjednika kluba Stjepana Krznarića, tajnika Mate Jerkića i trenera Ivana Oreškovića sudjelovali su na 4. utrci Kupa RH na zagrebačkom Jarunu.

13 predstavnika Kajak kluba Belišće, ujedno i Europskog grada sporta 2017. postigli su vrlo zapažene rezultate. Među vrlo jakom konkurencijom iz RH osvojene su tri medalje.

U finalnoj utrci K1 na 1000 metara škola kajaka dječaci 2. mjesto i srebrnu medalju osvojio je Leon Potočki. Leonu je ovo prva velika medalja, no s obzirom na to da je na dosadašnjim natjecanjima konstantno na cilj stizao 4. i nije odustajao ovo je veliko postignuće i veliki poticaj za daljnji rad i trud.

Još dvije medalje osvojili su najmlađi natjecatelji Kajak kluba Belišće.

Ian Andraković koji se iz izlučne utrke koju je završio na trećem mjestu plasirao finale K1 na 1000 metara dječaci i Paula Savić također za finalnu utrku u K1 na 1000 metara djevojčice.

Među polaznicima škole kajaka konkurencija je bila velika 30 dječaka i 13 djevojčica.

U finale su se plasirali i mlađi kadeti u utrkama na 1000 metara u K1 dječaci i to Filip Arsenić, Dino Zanoški te Šimun Petranović koji su odlično odveslali svoje utrke u doista jakoj konkurenciji.

Na ovom kupu ispred belišćanskog Kajak kluba sudjelovali su još i Lana Heđa, Anastazija Balog, Tea Milić, Mia Stojaković, Dominik Savić, David Grgić i Lovro Mađarić. Svi sudionici iz Belišća dali su sve od sebe i pomaknuli vlastite granice. Neki od njih iznenadili su i sami sebe te shvatili da zapravo mogu puno više nego što su i sami mislili.

Podršku su i ovoga puta imali od mnogobrojnih roditelja koji ih uvijek prate na natjecanja, ali i međusobnog ohrabrivanja nije nedostajalo. Pokazali su još jednom da su prava ekipa i da su svi za jednoga , jedan za sve. Odlične utrke koje su odveslali ovi najmlađi članovi Kajak kluba Belišće rezultati su čestih i napornih treninga te truda samih kajakaša i kajakašica i njihovih trenera Ivana Oreškovića i Tee Galić bez kojih ovo ne bi bilo moguće ostvariti. Pred njima je svjetla budućnost u svijetu kajakaškog sporta.

Ako uzmemo u obzir da se nakon dugog niza godina u Belišću prije godinu i dva mjeseca ponovno pokrenula škola kajaka za djecu te da su ovi mališani svi veslali među puno iskusnijim i starijim kajakašima i kajakašicama možemo reći da su postigli doista izvrsne rezultate.

Sada predstoje jesenske i zimske pripreme za sljedeću sezonu, a na nama je da držimo fige i budemo uz ove mlade sportaše i sigurno ćemo ih već na godinu gledati kako slijede put starijih članova Kajak kluba Belišće veslajući najbolje utrke i osvajajući medalje. Čestitke za odličnu sezonu i ogroman napredak mladih nada Kajak kluba Belišće.