„KRNDIJOM DO ZDRAVLJA“

Nedjeljni jesenski, sunčani dan belišćanski planinari su proveli na Krndiji.

U organizaciji HPD „Sunovrat“ Đurđenovac održao se skup planinara pod nazivom „Krndijom do zdravlja“ . Ovaj jesenski skup planinara na Krndiji organizirali su našički planinari i neko vrijeme je izostao, pa su tradiciju nastavili durđenovački. Na skup se odazvalo pedesetak planinara.
Bile su predviđene tri staze od poznatog izletišta Staklana, a krajnji cijlj je planinarska kuća „Tivanovo“ u Gazijama.
Jedna grupa je krenula s predviđene početne točke s njima i dvoje naših članova, a većina naše grupe je vozilima došla u Gazije. Odatle smo planirali u susret s onima do Staklane, no ulaskom u šumu privukla nas druga staza i pravac. Za promjenu pravca bile su odlučujuće gljive sunčanice, koje su nas zadivile svojim bijelim klobucima izvirujući iz trave uz stazu. Uspinjali smo se u više predjele šumskim putem posutim plodovima žira i lišćem već obojenim jesenskim bojama. Tako smo hodali više od tri sata i naša mjerna sprava je pokazala više od deset tisuća koraka. Sve je proteklo u ugodnom raspoloženju kao i inače i baz obzira na promjenu pravca opravdali smo cilj ovog izleta.
Vrativši se u prostor kuće Tivanovo zatičemo i dvoje naših članova s našim najmlađim učesnikom (7 godina) koji su uživali u nešto kraćoj šetnji šumom i područjem oko kuće. Na pripremljenoj vatri pripremamo planinarske delicije i dočekujemo dolazak planinara iz pravca Staklane. Nastavljeno je ugodno planinarsko druženje do kasnih posljepodnevnih sati.
Na kraju pozdrav s našim uvijek ljubaznim domaćinom Tivanom i povratak kućama .
Najvažnije od svega: naš najmlađi učesnik je bio zadovoljan izletom i najavio da će ozbiljno razmisliti o učlanjenje u planinarsko društvo i nastaviti s planinarenjem. Ovaj put je bio s bakom i djedom, a možda privoli i roditelje.
Ove lijepe jesenske dane želimo maksimalno iskoristiti, pa već iduću nedjelju planiramo izlet na Dilj.
11. 11. planiramo tradicionalni izlet „Martinje u Kutjevu“ za veći broj učesnika. Ovim putem pozivamo planinare i zainteresirane izletnike da se prijave što prije ako je moguće do 19. 10. kako bi mogli angažirati autobus.
Prijaviti se za izlet možete našim vodićima izleta: Goran Maričić-098 252 676, Mili Andrić o98 937 9960 ili tajnici Nadi Donković 098 822 572.