Košarkaški turnir kadeta povodom dana Grada

Prošli vikend povodom dana grada Belišća KK Belišće je organizirao turnir za mlađe kadete u gradsko-sportskoj dvorani OŠ Ivan Kukuljević u Belišću. Na turniru su nastupali KK Puris- Pazin, KK Pakoštane, KK Sedam- Đakovo, HKK Vukovar, KK Osječki Sokol i KK Belišće. Natjecanje je bilo podijeljeno u dvije skupine:

Skupina A:
KK Pakoštane
KK Sedam- Đakovo
KK Belišće
Skupina B:
KK Puris- Pazin
HKK Vukovar
KK Osječki Sokol

U skupinama su postignuti slijedeći rezultati:
Grupa A:
KK Belišće-KK Pakoštane 49-25
KK Pakoštane -KK Sedam 40-57
KK Belišće-KK Sedam 64-31

Grupa B:
HKK Vukovar-KK Osječki Sokol 56-73
KK Ghia Staff-HKK Vukovar 76-39
KK Osječki Sokol-KK Ghia Staff 26-57

Nakon natjecanja po skupinama se igralo za plasman slijedeći dan. U finalu su se sastale ekipa iz Pazina i KK Belišće, koje su skupile pobjede u obje utakmice u grupi.

Peto mjesto je izborila ekipa HKK Vukovar protiv KK Pakoštane, a treće mjesto je izborila ekipa Osječkog Sokola protiv KK Sedam iz Đakova.

Utakmica počinje nametanjem Belišćana na svim poljima igre koji otvaraju utakmicu sa 12:0. Nakon prvog time outa se ekipa Pazina pokušava oduprijeti naletu Belišćana postavljanjem zonskog presinga,ali ni to ne pomaže i Belišćani odlaze na dvadesetak razlike. U drugoj četvrtini Pazinjani se bude i smanjuju zaostatak, te poslije poluvremena stižu zaostatak i čak prelaze u vodstvo od desetak poena razlike. Do kraja utakmice još povećavaju prednost na 20 poena razlike(50:70) i potpuno zasluženo osvajaju turnir.
Najbolji strijelac turnira je Bruno Funtak, dok je najbolji igrač iz KK Pazina Luka Zajc.

Za KK Belišće, koje je vodio trener Mario Koprivnjak, su nastupali: Branković, Budić, Funtak, Korpar, Krišković, Maravić,Polanc, Rosić, Šimić, Vicić, Ivoš, Maravić i Mikulić.