KARLOVAC-BELIŠĆE 92:69 (27:17, 21:15, 25:17, 19:20)

Crveni nisu uspjeli doći do pobjede u Karlovcu. Naša je ekipa otišla u Karlovac sa nadom da bi mogla doći do bodova, s obzirom na neke izostanke u domaćim redovima, a i ove su dvije ekipe bile bodovno izjednačene pred ovo kolo.

No, nije najbolje počelo za našu ekipu. Kristijan Preglej na put je krenuo bez treninga ovaj tjedan, sa ozljedom leđa i pod velikim upitnikom za utakmicu, da bi se nakon nekoliko minuta pokazalo da nije u potpunosti spreman i morala se utakmica odigrati bez njega. Domaćin je to iskoristio u potpunosti i već do poluvremena pobjegao na dvoznamenkastu prednost i, realno, bilo je teško očekivati bilo što u nastavku. Na to sve, nadovezao se izuzetno mali broj raspoloženih igrača u našoj ekipi, prije svega onih starijih i iskusnijih, od kojih su na kraju neki ostali i bez poena, dok su ih neki postigli debelo ispod svoj prosjeka. Šlag na tortu bila je ozljeda Marka Solde, koji je krvavog lica odvezen na šivanje u obližnju ambulantu, no ozljeda na kraju nije ozbiljnije prirode i Marko bi trebao biti spreman za subotu. Za razigranog i motiviranog domaćina, bila je to šansa da upiše svoju drugu pobjedu u ovim kvalifikacijama i bilo je pitanje samo sa kolikom razlikom će crveni put kući. Jedini raspoloženi igrači u našoj ekipi bili su Antonio Bičvić i Toni Gradinjan, koji nažalost nisu imali podršku ostalih igrača i sami nisu mogli više od učinjenog napraviti. Nadamo se da će ovo sada biti, na neki način, zvono za uzbunu, prije svega u pristupu svih igrača, jer već pet kola naša ekipa ne zna za pobjedu. Vremena puno nema, već u subotu u Belišće dolazi prvoplasirana ekipa VERN-a, nimalo lak zadatak za našu ekipu, no domaći teren, na kojem naša ekipa igra puno bolje nego u gostima, možda će biti prevaga.

Kod domaćina najviše poena postigao je Kraljić 25, dok je Gazić dodao 22. Našu ekipu predvodio je Antonio Bičvić sa 31 košem, dok je Toni Gradinjan dodao 15.

KARLOVAC: Požar 8, Panjević 11, Gazić 22, Kragulj, Gilbert 18, Škrtić 2, Mataković, Beber 6, Vladić, Kraljić 25

BELIŠĆE: Cerjak 2, N.Gradinjan 2, Soldo 3, T.Gradinjan 15, Vidaković 1, Bičvić 31, Preglej, Funtak, Šarić 9, Boras 6.