KAJAK KLUB BELIŠĆE VICEPRVAK HRVATSKE U SENIORSKOJ KATEGORIJI

13958255_229992664063661_4062227485323686277_o

Kajak klub Belišće je viceprvak Hrvatske u seniorskoj kategoriji! Na državnom prvenstvu kajak i kanu na mirnim vodama u Zagrebu na Jarunu koje se održavalo od 5. do 7. kolovoza 2016. godine sa skupljenih 234 boda belišćanski klub zauzeo je drugo mjesto u seniorskoj kategoriji.

Prvo mjesto na ovom Državnom prvenstvu zauzela je ekipa Kajak kanu kluba Olimpik s 307 bodova, Kajak kanu klub Matija Ljubek zauzeo je treće mjesto s 208 bodova, Kajak kanu klub Jarun s 82 boda sjeo je na četvrto mjesto, a nakon njih su se zaredali i ostali.

S obzirom da je kajak/kanu najtrofejniji sport u našem gradu nitko nije sumnjao da se ovoga puta naši sportaši neće okititi medaljama. Ovi sportaši u naš su grad donijeli pehar i 49 medalja s Državnog prvenstva.

Naših 14 predstavnika i predstavnica na čelu s predsjednikom Kluba Stjepanom Krznarićem i tajnikom Matom Jerkićem su u petak ujutro otputovali u Zagreb gdje se na Jarunu od održavalo Državno prvenstvo u kajaku i kanuu na mirnim vodama. Već prvoga dana kanuisti su oduševili s rezultatima te osvojili sve što se dalo osvojiti. Belišćani su zasjeli na tron i nikome nisu dali blizu. Tog prvog dana osvojili su 17 medalja. Drugoga dana osvojili su sveukupno 12 medalja, a trećeg dana čak 20 sjajnih medalja od čega su četiri osvojile i kajakašice koje su bile uporne, iako ih je tijekom cijeloga prvenstva pratilo četvrto mjesto, drvena medalja.

Na Državnom prvenstvu ove godine iz Kajak kluba Belišće sudjelovali su seniori Mario Rakmić, Maja Sudar, Matea Jelkić, Kristina Korošić, Brigita Rakmić, Marko Jelkić, Ivan Orešković, Dejan Heđa, Denis Habus, Matija Vincetić, Kristijan Pittner, Petar Ivić, Goran Posavac te jedan, ali vrijedan junior Luka Šošić.

Ove djevojke i momci još jednom su opravdali titulu koju naš grad s ponosom nosi – Europski grad sporta 2017. te stavili ime našeg grda u vrh sporta u Hrvatskoj.

Tekst: Dolores Andraković (GRB)