„Jesen na Dilju“

HPD „Tikvica“ iz Županje organizira skup planinara pod nazivom „Jesen na Dilju“ svake godine u ovo vrijeme. I ove godine se okupilo oko 200 planinara iz 23 planinarska društva, a bilo ih je i iz BIH.
I ove godine smo nazočni na jesenskom druženju planinara u organizaciji HPD „Tikvica“ iz Županje pod nazivom „Jesen na Dilju“. Nazočno je bilo 220 planinara iz 17 društava iz Lijepe naše i BiH. I našeg društva bilo nas je petero, dok je grupa od 18 planinara na četverodnevnom morskom izletu na Pelješcu.
Mjesto okupljanja je Prezdanak – lovačka kuća gdje nas domaćin dočekuje sa toplim čajem te domaćim namazima na kruhu. Nakon doručka slijedio je pozdrav domaćina i krećemo na hodanje Prezdanak – Čardak 421m koji je kontrolna točka ( KT ) Slavonske i Hrvatske obilaznice. Vrijeme je bilo predivno, najljepše za hodanje , staza je kroz šumu i jesenski ugođaj šuškanje lišća pod nogama. Hodanje je trajalo s pauzama oko 4 sata. Domaćin je sve planinare počastio planinarskim grahom, gužvarom te jabukama i mandarinama. Kao i proteklih godina pa tako i ove bez glazbe nema „Jeseni na Dilju“. Ovom lijepom jesenjem danu svoj doprinos je dala je i živa glazba, te se plesalo i pjevalo.
Nakon druženje, pjesme i plesa pozdravljamo se sa domaćinima i odlazimo doma.