JESEN NA BPPP-u

Dok su vodiči HPD „Belišća“ bili na Papuku na vježbi u planinarskom domu Lapjak.
Vodiči planinarskog društva su odradili redovitu vježbu za vodiče, kako bi produžili licencu. Vođenje planinarskih izleta nije mala odgovornost, pa se treba permanentno usavršavati, što su oni i čine.
Na našu stazu možemo i bez vodiča, jer je većini dobro poznata pa je tako petnaest planinara se odlučilo provesti lijep jesenski dan pokraj Drave na BPPP-u.

KODAK Digital Still Camera
U 10 sati smo krenuli od svetišta Sv. Ane statzom kroz polje i šumu, pokraj bare Jugovače do našeg odmorišta kod Drave. Vrijeme je ugodno uz nešto jači topli vjetar.Šuma je u prelijepim jesenskim bojama, a na bari Jugovači među ocvalim lopočima uživaju labudovi s mladuncima. Po dolasku na odmorište, jedni pripremaju vatru, a drugi čiste stolove i klupe. Dio ekipe odlazi Vorihovim putem do vodocrpilišta. Prelijep je pogled na Dravu, čiji je vodostaj nizak, pa se uz obalu mogu vidjeti pješčane površine. Po povratku pripremamo na vatri razne delicije. Na velikom stolu se našlo puno toga slanog do slatkog . Nakon gastronomskih užitaka- opet konstatacija, da smo mogli i manje toga ponijeti. Nastupilo je ugodno druženje uz neizostavne šale do poslijepodneva. Povratak je bio istom stazom, a dio ekipe je malo dublje skrenuo u šumu u potrazi za gljivama sunčanicama. Gljive je suša usporila ili uništila- no nije bilo uzalud ugođaj u šumi sve je nadoknadio.
Kod svetišta Sv. Ane smo se svi okupili i zadržali gotovo do sumraka. Sjedili smo ovdje milovani toplim vjetrom s pogledom na prostrano zeleno polje žita, na šumu obojanu jesenskim bojama, a u daljunu pogled je dosezao sve do Krndije.
Još jedan lijep izlet je iza nas, a slijedeći je već 11. 11. Martinje u Kutjevu.