IZLET HPD BELIŠĆE U BAVARSKE ALPE

U kasnim večernjim satima, 4. listopada, planinari HPD Belišće I PD Zanatlija iz Osijeka uputili su se na zajednički izlet u Bavarsku.
Nakon noćne vožnje autobusom Slovenijom i Austrijom u rano jutro stigli smo u etno selo Oberammergau. Lagana kišica koja je padala na trenutke je prestajala te smo nesmetano obišli predivno etno selo. Nakon dvosatne šetnje uputili smo se do našeg odredišta Garmisch – Partenkirchena. Vrijeme nije bilo na našoj strani, kiša je padala, ali nismo odustajali. Navukli smo kabanice i krenuli odmah iz autobusa do Partnachske klisure. Ova predivna, dramatična i stjenovita klisura na rijeci Partnach duga je 702 metra te doseže dubine preko 80 metara.
U večernjim satima, nakon prepješačenih 15 km, smjestili smo se u novoizgrađenom hostelu za mladež „Moun 10“ . Iako umorni, druženje po sobama je nastavljeno.
U nedjelju, nakon doručka, obišli smo prekrasne barokne crkve Ettal i Wieskirche. Posjetili smo dvorac Linderhof.
Nakon jednosatne vožnje stigli smo u Munchen, glavni grad Bavarske. Obišli smo trg i znamenitosti te završili na Octoberfestu. Atmosfera je bila izvrsna te smo se zaista zabavili uz pivo, hranu, glazbu.
I danas smo zabilježili solidnih 17km hoda.
Ponedjeljak je navještavao bolje vremenske prilike. Ipak, uspon na Zugspitz (2963m) je otkazan zbog snijega i loših vremenskih uvjeta na visini. Skupina planinara krenula je pod vodstvom Zorana Markovića na vrh Osterfelderkopf (2050m).
Druga skupina planinara obišla je gradić Fussen te se uputila na treking turu pod vodstvom Vlade Obada.
Bilo je dovoljno vremena i za obilazak Garmischa te kupovinu suvenira. Dan smo završili uz zajedničku večeru i druženje.
U utorak, u jutarnjim satima krenuli smo prema kući. Plan je bio obilazak Salzburga i rudnika soli, ali zbog zastoja na cesti to nismo uspjeli realizirati.
Stigli smo u večernjim satima. Zahvaljujemo prijateljima planinarima iz PD Zanatlija na ugodnom druženju. Zasigurno ćemo nešto slično ponoviti.