GRAD BELIŠĆE NA SVEČANOJ DODJELI U EUROPSKOM PARLAMENTU PRIMIO NAGRADU “EUROPSKI GRAD SPORTA 2017.”!

Danas, 16. studenog 2016. godine, predstavnici Grada Belišća na svečanoj dodjeli u Bruxellesu, u zgradi Europskog Parlamenta, primili su nagradu “Europski grad sporta 2017.”!

Ovu prestižnu titulu, koju dodjeljuje neprofitna organizacija ACES Europe sa sjedištem u Bruxellesu, ove je godine, uz grad Belišće, dobilo još samo 8 europskih gradova do 25.000 stanovnika iz pet zemalja Europe, Italije, Španjolske, Bugarske, Grčke i Hrvatske. To su gradovi Alassio, Tirano, Bansko, Evrotas, Montecantini Terme, Vicar, Orvieto, Coin i, dakako, Belišće.

Nagradu je preuzeo gradonačelnik Belišća Dinko Burić sa zamjenicima Ljerkom Vučković i Domagojem Varžićem, a u belišćanskoj delegaciji bili su i predsjednik Zajednice športskih udruga grada Belišća Milan Zamaklar, zamjenik župana Osječko-baranjske županije Željko Kraljičak te glavni tajnik Športske zajednice Osječko-baranjske županije Dubravko Ižaković.

Ove godine nagradu “Europki grad sporta” dobilo je još 15 europskih gradova veličine 25.000 do 500.000 stanovnika (cities) te francuski grad Marseille kao velegrad!

Sve delegacije bile su okupljene i ujedinjene na jednom mjestu, odnosno svi gradonačelnici i njihovi zamjenici sa zastupnicima Europskog Parlamenta iz tih zemalja! S delegacijom iz Belišća prisutna je bila zastupnica u Europskom parlamentu Biljana Borzan, a svoje pozdrave i čestitke došli su uputiti i Marijana Petir i Ivica Tolić!

Današnji dan ostat će velikim slovima upisan u sportskoj, ali i cjelokupnoj, povijesti Belišća jer je dugogodišnji naziv Belišće grad sporta sada i službeno priznat i potvrđen. Ovo je zahvala i priznanje svima koji su doprinijeli ostvarenju i dobivanju ove nagrade te će grad Belišće ovu titulu nositi s velikim ponosom!

BELIŠĆE – EUROPSKI GRAD SPORTA 2017. GODINE!!