Godišnja skupština Kluba pustolovnih sportova Baraber extreme team Belišće

Klub pustolovnih sportova Baraber extreme team iz Belišča održao je u petak, 27.02.2015. redovnu godišnju skupštinu. Kao i svake godine, godišnja skupština prilika je da se zaokruže aktivnosti u protekloj, ali isto tako i predlože aktivnosti za tekuću godinu. Predsjednik Kluba Angel Milišić-Zečević naglasio je kako je prošla, 2014. godina bila izrazito uspješna, kako i po ostvarenim rezultatima, tako i po brojnosti članova Kluba koji su sudjelovali u mnogim aktivnostima. Baraberi su već nekoliko godina stalni natjecatelji u utrkama koje organizira Hrvatska pustolovna liga – utrkama koje predstavljaju kombinaciju trčanja, plivanja, veslanja, planinarenja, trekinga, biciklizma, itd. Između ostalog, Klub je već nekoliko godina i sam organizator jedne od pustolovnih utrka u sklopu Lige – Baraber Adventure Race (popularni B.A.R), koji je i prošle godine okupio dvadesetak timova iz Hrvatske i susjednih zemalja. Na temelju iskustva i dobrih ostvarenih rezultata članova kluba u sve popularnijem “trekingu”, Klub je već drugu godinu za redom sa svojom organizacijom treking utrke Papuk Trek i službeno uvršten u kalendar hrvatske treking lige. Iako je utrka ove godine održana u ekstremnim uvjetima (kiša, blato, hladnoća) broj natjecatelja i ove je godine dosegao gotovo 300! Također, prošle je godine po prvi puta organizirana i rekreativna treking utrka na Krndiji – “Krndija božićni treking”, koja je okupila osamdesetak natjecatelja. Osim redovitih treninga članova Kluba koji su podrazumijevali veslanje rijekom Dravom, penjanje na brdo Aršanj u susjednoj Mađarskoj, planinarenje na Papuku u Krndiji, redovite treninge biciklima itd., Klub je već tradicionalno o blagdanu Velike Gospe organizirao veslačko-biciklističku regatu Belišće-Aljmaš-Belišće koja je ove godine okupila pedesetak sudionika. Također, na Dan sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje klub je organizirao revijalnu biciklijadu Belišće-Vukovar-Belišće u dužini od cca 140 km.

Planovi za slijedeću godinu su definirani: od organizacije već tradicionalnih pustolovnih i treking utrka na području Slavonjie (Baraber adventure race u svibnju i Papuk Trek u rujnu), organizacije revijalnih biciklijada i veslačkih regata, do redovitih treninga za članove kluba ali i svih zainteresiranih građana koji bi htjeli isprobati pomalo drugačije sportske aktivnosti od klasičnog nogometa, košarke ili tenisa. Upravo ova posljednja navedena aktivnost na skupštini je usvojena kao glavna zadaća vodstva kluba u ovoj godini: privući što veći broj građana na rekreativne aktivnosti i kvalitetno korištenje slobodnog vremena. Tako će Klub po potrebi (i zainteresiranosti građana) ove godine organizirati tečajeve veslanja, orijentacije u prostoru, trčanja, itd. Budući da je ove godine zakazala organizacija Hrvatske pustolovne lige, samim time postavljeno je i pitanje održavanja pustolovne utrke u organizaciji našeg Kluba – Baraber Adventure Race. Dogovoreno je da će se navedena utrka ipak organizirati, iako u nešto drugačijoj varijanti. Baraberi su za ovu godinu pripremili i jednu novost – organizaciju “Duatlon X lige”. Duatlon u ovom smislu podrazumijeva kombinaciju biciklizma i trčanja, a Baraberi se ovom idejom nadaju privući što veći broj građana i rekreativaca u aktivnosti Kluba. Liga će biti organizirana kroz deset kola (pet proljetnih i pet jesenskih) te će se odvijati uglavnom na šumskom području u okolici Belišća (Sv. Ana, Jugovača, itd.)

Baraberi se ovom prilikom zahvaljuju svim sponzorima, donatorima i prijateljima koji su pomogli u funkcioniranju Kluba u prošloj godini, pa tako navode: Grad Belišće i Turističku zajednicu Grada Belišća, Osječko-baranjsku županiju, Grad Našice, Zajednicu športskih udruga Belišće, Kombel d.o.o. Belišće, udrugu “Zvono” Belišće, itd.