FEBIRE – HRVATSKI FESTIVAL BICIKLISTIČKE REKREACIJE / 13.-15.09.2019. GODINE

Savez sportske rekreacije “Sport za sve” Osječko – baranjske županije u suradnji s Hrvatskim savezom sportske rekreacije “Sport za sve” i Športskom zajednicom Osječko – baranjske županije, 15. rujna 2019. godine, održat će 14. Hrvatski festival biciklističke rekreacije (FEBIRE).

Febire je sportsko – rekreacijski te turističko – kulturni projekt namijenjen svim generacijama. Cilj mu je proširiti svijest o važnosti kretanja i zdravog života, potaknuti djecu, mlade i odrasle osobe na bavljenje rekreacijskim biciklizmom te korištenje bicikla u svakodnevnom životu. Organizaciju FEstivala BIciklističke REkreacije, Hrvatski savez sportske rekreacije “Sport za sve”, dodijelio je Savezu sportske rekreacije “Sport za sve” Osječko – baranjske županije na period od četiri godine.

Biciklisti će sudjelovati u vožnji na rutama Osječko – baranjske županije s polascima iz Osijeka, Belišća i Belog Manastira, a zajednički cilj dolaska je u Zlatnoj Gredi. Dužina biciklističkih ruta je 30km, odnosno 60km te su predviđene okrepne stanice, na kojima će biciklistima biti osigurano osvježenje. Očekuje se dolazak 400 biciklista s područja cijele Hrvatske.
PRELIMINARNI PROGRAM 14. HRVATSKOG FESTIVALA BICIKLISTIČKE REKREACIJE

PETAK, 13. rujna 2019. – I. dan Festivala

– Dječje biciklijade:
– vrtići – biciklijada i savladavanje biciklističkog poligona
– škole – biciklijada u dvije kategorije od 1. – 4. razreda te od 5. – 8. razreda
– za sve sudionike školske biciklijade bit će organizirana tombola

SUBOTA, 14. rujna 2019. – II. dan Festivala

– BikeOs – Urban bike festival Osijek
– bikeOs Olimpijada
– stručno edukativno predavanje
– obiteljsko – turistička biciklijada – predviđa bicikliranje i obilazak znamenitosti Grada Osijeka uz turističkog vodiča
– prijave i preuzimanje startnih paketa za III. dan Festivala

NEDJELJA, 15. rujna 2019. – III. dan Festivala

– centralna biciklijada – FEBIRE
– biciklisti će sudjelovati u vožnji na rutama Osječko – baranjske županije s polascima iz Osijeka, Belišća i Belog Manastira, a sa zajedničkim ciljem u Zlatnoj Gredi.
– dužina biciklističkih ruta je 30km (Osijek i Beli Manastir), odnosno 60km (Belišće)

Sve sudionike pri dolasku u Zlatnu Gredu očekuje zabavni program.