EUROPSKI TJEDAN MOBILNOSTI

Na poziv Grada Belišća i u organizaciji HPD „Belišća“ 22. Rujna obilježen je Europski tjedan mobilnosti i Svjetski dan hodanja.
U subotu u 9 sati ispred Gradske uprave su se okupili sudionici akcije većinom belišćanski planinari koji su bili i organizatori. Kao i inače planinari su spremni odazvati se svakoj akciji grada kako bi se zahvalili na podršci koju imamo. Obilježavanjem „Dana bez automobila“ ujedno smo obilježili i Svjetski dan hodanja 6. 10. koji smo inače na taj dan obilježavali. Ovo ne znači da planinari neće i taj dan opet biti negdje u prirodi, jer to činimo gotovo svaki vikend.
Planinare i ostale učesnike je pozdravio dogradonačelnik gospodin Domagoj Varžić i zajedno s njima ishodao predviđenu stazu: Ispred Gradske uprave-most na Dravi- odmorište „Drava“. Vrijeme je bilo ugodno, a društvo kao i uvijek raspoloženo za hodanje i druženje. U zraku se osjetio miris Jeseni, a to su potvrdili i cvjetovi mrazovca iz trave, kao i boja lišća na granama drveća. Vodostaj Drave je nizak, pa je bilo lijepo svratiti na pješćana područja. Na jednom panju ugledali smo kao buket narančastog cvijeća-gljive vrbovače (za ovo vrijeme u svježem stanju) . Na odmorištu „Drava“ zatekli smo vesele Ličane i kratko se s njima družili. Ponudili su nas i svojim delicijama. Nakon kraćeg druženja i odmora , veća grupa se istim pravcem vratila, a ostali su otišli u pravcu Bistrinaca i svetišta Sv. Ane.
Ovom prigodom prešli smo nešto više od sedam kilometara u ugodnoj šetnji.