Državno sambo prvenstvo

sambo-plakat

Između 39 zemalja koje su sudjelovale na prvenstvu naša reprezentacija je polučila izvanredan uspjeh, gdje se od 6 natjecatelja čak njih 5 se okitilo odličjima .

prvi dan natjecanja natjecanje je otvorio Marko Radielović u kategoriji do 100 kg combat sambo gdje je osvojio izvrsnodrugo mjesto i srebrnu medalju. U finalnoj borbi nije mogao nastupiti zbog ozljede ramena.

Drugi dan natjecanja nastupilo je troje naših članova reprezentacije. U combat sambo do 82 kg Dejan Gunjavić je osvojio brončanu medalju, a u sportskom sambu žene Maja Blagojević je također osvojila broncu. Treići dan su se borili Matija Radielović u combat sambo do 90 kg i osvaja brončanu medalju te Tena Šikić stavlja točku na „i“ s još jednom broncom.

Sambo reprezentacija je osim boraca još išla sa tročlanim stručnom rkipom u kojoj su bili predsjednikom Željko Banić, tajnikom Jadranko Čačić i dopredsjednik Christian Uskoković, koji je bio u ulozi „team leadera“ te je cijelo vrijeme boravio s ekipom na terenu dok su predsjednik i tajnik bili na edukaciji, seminarima i kongresu, kako bi sambo u Hrvatskoj digli sna još višu razinu.

Slijedi Državno prvenstvo 4. lipnja u Belišću, a nakon toga pripreme za Svjetsko prvenstvo koje se ove godine odvija u Sofiji Bugarska u studenome.