DRŽAVNO PRVENSTVO HRVATSKE U MALOM NOGOMETU 2. LIGA MUŠKI 15.10.2016. NOVA GRADIŠKA

MALONOGOMETNI KLUB BELIŠĆE je sudjelovao 15 listopada 2016. godine na Državnom prvenstvu gluhih u malom nogometu II liga, koje se održalo u dvorani Elektrotehničke – ekonomske škole u Novoj Gradiški . Sudjelovalo je 4 ekipe iz cijele Hrvatske: Nova Gradiška, Gluhi iz Varaždina, Zadar, i MNK Belišće. S delegatima Hrvatskog sportskog saveza gluhih i Hrvatskog nogometnog saveza gluhih nazočno je bilo preko 70 osoba.
Državno prvenstva gluhih otvorila je dogradonačelnica grada Nove Gradiške mr.sc. Ljiljana Lukačević. Predstavnici HSSG su bili u Raul Gojanović tehnička direktor za mali nogomet, Branko Kauzlarić predsjednik Hrvatskog Sportskog Saveza gluhih te Josipa Bošnjak ispred organizatora ovoga natjecanja- Športske Udruge gluhih Nova Gradiška.

Državno prvenstvo gluhih u futsalu – 2. liga

Nova Gradiska, 15.10.2016.

1. kolo

Zadar – Belišće 4:3 (2:1)
Nova Gradiska – Varazdin 0:3 (0:2)

2. kolo

Belišće – Varazdin 4:5 (1:2)
Zadar – Nova Gradiska 7:1 (2:1)

3. kolo

Nova Gradiska – Belišće 10:6 (4:2)
Varazdin – Zadar 4:6 (2:3)

Prvo mjesto je osvojila ekipa MNK Zadar iz Zadra i ostvarila pravo nastupa u 1. ligi u 2017. godini. Drugo mjesto je pripalo ekipi Varaždina, treći mjesto je zauzela ekipa Nove Gradiške, dok je četvrto mjesto pripalo MNK Belišće i tim plasmanom zadržalo plasman u II državnoj ligi u malom nogometu. Najbolji strijelac je DP u malom nogometu je Anto lalić iz Zadra sa 8 postignutih pogodaka, najbolji igrač je Viler Jović, a najbolji golman Marko Prošeniska. Fair Play je osvojila Ekipa iz Nove Gradiške sa najmanje prekršaja (2 prekršaja u natjecanju).

aaaa

Sastav MNK „BELIŠĆE“: Kristijan Konjetić, Darko Val, Kristijan Selaković, Ivica Šoković, trener: Ivica Vidaković, čuče: Ivan Vidaković, Jose Smokvina i Karlo Vidaković