Dodijeljena priznanja za najuspješnije u sportu u 2016. godini

U organizaciji Zajednice športskih udruga grada Belišća jučer je u Centru za kulturu Sigmund Romberg u Belišću održana prigodna svečanost na kojoj su proglašeni najuspješniji sportaši u protekloj godini.
Predsjednik Zajednice športskih udruga grada Belišća Milan Zamaklar na početku je pozdravio sve sudionike – sportaše, sportske djelatnike, prijatelje sporta i njihove goste među kojima su bili; Zdeslav Barač, predsjednik Hrvatskog odbojkaškog saveza, Zlatan Kovač direktor Hrvatskog odbojkaškog saveza, Dubravko Ižaković glavni tajnik Športske zajednice OBŽ, Emil Pravdić predsjednik Saveza sportske rekreacije OBŽ, tajnik Zajednice športskih udruga Grada Valpova Alenko Bajer, predsjednik Zajednice sportskih udruga grada Đakova Tihomir Benke, te drugi sportski dužnosnici. Posebno se osvrnuo na činjenicu da je ovo prvi izbor najboljih sportaša Belišća od osvajanja titule Europskog grada sporta u 2017. godini.
Slavlje sportaša je uveličao i zamjenik gradonačelnika Domagoj Varžić, koji je sportašima čestitao na sportskim uspjesima u protekloj godini i zaželio mnogo dobrih rezultata u novoj, ali izrazio zahvalnost sportskim legendama na njihovom doprinosu u osvajanju titule Europskog grada sporta za 2017. godinu.
Prema odluci Izvršnog odbora Zajednice športskih udruga Grada Belišća, priznanja su dobili sljedeći pojedinci i sportski kolektivi:

PERSPEKTIVNA MLADA SPORTAŠICA – LANA SEDER Odbojkaški klub „Belišće“
PERSPEKTIVNI MLADI SPORTAŠ – BRUNO FUNTAK Košarkaški klub „Belišće“
PERSPEKTIVNI MLADI SPORTAŠ S INVALIDITETOM – IVAN VIDAKOVIĆ Malonogometni klub „Belišće“
ZASLUŽNI SPORTSKI DJELATNIK – ZDENKO GLASOVAC Odbojkaški klub „Belišće“
NAJBOLJI SPOTRSKI KOLEKTIV– SAMBO KLUB „BELIŠĆE“
NAJBOLJA SPORTAŠICA – NIKOLINA KUJUNDŽIĆ Odbojkaški klub „Belišće“
NAJBOLJI SPORTAŠ – MARKO JELKIĆ Kajak klub „Belišće“

Za ugodnu atmosferu protkanu glazbom pobrinuli su se, uz voditeljicu priredbe Teu Kozina, Lucija Šimić, Mislav Sušić i Ivan Deak, polaznici Glazbenih odjela Osnovne škole Matije Petra Katančića iz Valpova, Zabavni orkestar Amaterskog kazališta te solisti Meri Andraković, koja je na početku priredbe izvela Lijepu našu, Lana Loknar, Sandra Stubičan, Adalbert Bela Gyerek, i Zvonimir Iveković.
Inspirativan tekst Frana Zamaklara, mladog gimnazijalca i gimnastičara, o vlastitim iskustvima i dvojbama s univerzalnom porukom o uzvišenosti bavljenja sportom, pročitala je Silvija Kifer, ravnateljica Centra za kulturu Sigmund Romberg.
Uz dobitnike sportskih priznanja, na osnovi ostvarenih rezultata u 2016. Godini, koje im je dodijelio Izvršni odbor Zajednice Športskih udruga, bila je ovo prigoda da se uruče plakete UŠR Belišće, NK “Croatia” Veliškovci i NK “Zrinski” iz Vinogradaca za 70 godina neprekidnog djelovanja, UŠR “Podravac” Bistrinci za 50 godina te Teniskom klubu Belišće za 25 godina neprekidnog djelovanja.
Iz ruku Dubravka Ižakovića, posebnu plaketu, kao priznaje sportskom djelatniku koji svojim samozatajnim i kvalitetnim djelovanjem pomaže unapređenju i razvoju sporta određenog sportskog područja te kroz sustav sporta nisu u mogućnosti biti adekvatno priznati i/ili pohvaljeni, primio je Saša Brezovec.

U ime svih sportaša,dobitnika priznanja, zahvalio se Zdenko Glasovac sportski djelatnik za 2016. godinu. Svečanost je završena dodjelom zahvalnica svim sudionicima zabavno-sportske priredbe, zajedničkim fotografiranjem i druženjem uz prigodan domjenak.