DODIJELJENA PRIZNANJA NAJUSPJEŠNIJIMA U SPORTU GRADA BELIŠĆA ZA 2017. GODINI

U petak, 26. siječnja 2018. godine, u Centru za kulturu Sigmund Romberg, u organizaciji Zajednice športskih udruga grada Belišća održana je prigodna svečanost na kojoj su proglašeni najuspješniji u sportu grada Belišća u protekloj godini.
U skladu s tradicijom, Izvršni odbor Zajednice športskih udruga grada Belišća na temelju prijedloga svojih članica, donio je odluke o dodjeli priznanja najboljima u sportu za 2017. godinu, a priznanja se uručuju na prigodnoj svečanosti, u nazočnosti brojnih sportaša i sportskih djelatnika u ugodnoj atmosferi. Među prisutnim gostima pozdravljeni su, gradonačelnik Valpova Matko Šutalo, Dubravko Ižaković glavni tajnik Športske zajednice Osječko- baranjske županije sa svojim suradnicima, te drugi sportski dužnosnici.

Priznanja su primili Sara Blažević, odbojkašica, kao perspektivna mlada sportašica,
Nikola Maravić, košarkaš, kao mladi perspektivni sportaš,
zaslužni sportski djelatnik, Milan Borić, predsjednik Udruge športskih ribolovaca Podravac iz Bistrinaca,
Streljačko društvo Stjepan Petnjarić iz Belišća, kao najbolji sportski kolektiv,
šahistica Ana Berke, kao najbolja sportašica /zbog otsutnosti, priznanje je preuzeo Slavko Marjančević/ i, treći put za redom Marko Jelkić, kanuist, kao najbolji sportaš.
Slavlje sportaša je uveličao i zamjenik gradonačelnika Domagoj Varžić, koji je sportašima čestitao na uspjesima dosegnutim u protekloj godini i zaželio mnogo dobrih rezultata u 2018., ali izrazio zahvalnost sportskim legendama na njihovom doprinosu u osvajanju titule Europskog grada sporta za 2017. godinu, što se nastavilo i osvajanjem titule Europske regije sporta zajedno sa sportašima Valpovštine i susjedne regije u Mađarskoj. Uvod u dodjelu priznanja bio je promotivni video film o Belišću kao Europskom gradu sporta autora Bojana Molnara.
Za ugodnu atmosferu protkanu glazbom pobrinuli su se voditeljice priredbe Tea Kozina, Zabavni orkestar Amaterskog kazališta te solisti Meri Andraković, koja je na početku priredbe izvela i himnu Lijepa naša, a kasnije izvela još dvije kompozicije uz pratnju Mateja Vidranskog, Fran Šerić, Lana Loknar , Sandra Stubičan, Adalbert Bela Gyerek, i Ana Šikić.
Uz dobitnike sportskih priznanja, koje im je dodijelio Izvršni odbor Zajednice Športskih udruga, bila je ovo prigoda da se uruče nagrade Kuglačkom klubu Željezničar povodom obilježavanja 60. godišnjice djelovanja te Streljačkom društvu Stjepan Petnjarić i Šah klubu Belišće, povodom 65. godišnjice djelovanja.
Posebna priznanja za dugogodišnji rad u sportu primili su Branko Kaptalan i dr. Zdenko Salaić
Iz ruku Dubravka Ižakovića, posebnu plaketu, kao priznaje za postignute uspjehe i promociju svoga sporta primio je Josip Kalem.
U ime svih dobitnika priznanja zahvalio se Milan Borić, a kroz još jedan video film Bojana Molnara predstavljeni su svi gradovi i općine Europske regije sporta Slavonija i Baranja 2018.
Svečanost je završena obraćanjem predsjednika Zajednice športskih udruga Grada Belišća Milana Zamaklara, dodjelom zahvalnica svim sudionicima zabavno-sportske priredbe, zajedničkim fotografiranjem i druženjem uz prigodan domjenak.