ČOBANIJADA I BPPP

Protekli vikend belišćanski planinari opet su bili aktivni. U subotu su bili učesnici na Čobanijadi, a u nedjelju uživali na stazi BPPP-a.

U subotu 15. 9. Tridesetak planinara se okupilo na manifestaciji grada Belišća „Čobanijada“. Bili su podrška svom predstavniku na takmičenju Tomislavu. I ovaj put on je skuhao vrhunski čobanac. Nije ostvario nagradu žirija, ali je dobio sve pohvale svojih prijatelja planinara. Družilo se uz ukusan čobanac do kasnih večernjih sati.
U nedjelju 16. 9. kako je dogovoreno, jedni kod mosta, drugi kod svetišta Sv. Ane došli su na start staze BPPP-a. Manja grupa od mosta na Dravi je imala dulju dionicu puta, pa je pristigla nešto kasnije, a druga grupa je stigla za nešto više od sat vremena do odmorišta pokraj Drave. Vrijeme prelijepo sunčano, a kroz polje i šumu već se osjete mirisi Jeseni. S nama je bilo i troje djece koji su uživali u ovom lijepom okolišu. Kada se vatra na ognjištu razbuktala pristigla je i grupa s dulje staze, pa nas je bilo ukupno 16. Ubrzo se širio miris planinarskih delicija. U sjeni drveća i za novim stolovima uživalo se u jelu i druženju. Malo kasnije smo se uputili u potragu za gljivama sunčanicama, ali na naše iznenađenje naišli smo na varganje i obzirom na različite vrste izabrali smo one za koje smo bili sigurni da su jestivi. U kasnim poslijepodnevnim satima nakon još druženja na odmorištu vraćali smo se stazom pokraj bare Jugovače. Tu je uslijedilo još jedno iznenađenje- na stazi obilje gljiva pečurki i to neke neobično velike. Lijepo ih je bilo vidjeti, ali ipak se nismo za njih odlučili.
Još jedan lijepi vikend ostaje iza nas, a za slijedeći planiramo i pozivamo sve zainteresirane za ugodnu šetnju 23. 9. Kako bi obilježili Međunarodni dan bez automobila, kada ćemo za sve organizirati laganu i ugodnu šetnju iz Belišća u pravcu našeg BPPP-a.

Tajnica Nada Donković