Članovi MNK Belišće na Svjetskom futsal prvenstvu za gluhe

Hrvatska futsal reprezentacija gluhih od 8. do 16. studenog 2019. godine nastupit će na 4. Svjetskom prvenstvu u futsalu za gluhe, koje se održava u Winterthuru, Švicarska konfederacija…

Hrvatska se nalazi u Grupi A sa Švicarskom, Španjolskom i Kamerunom. Prva utakmica na rasporedu je 8.11. u 19:00 h protiv Švicarske, nakon toga slijedi utakmica protiv Španjolske, 10.11. u 16:45 te posljednja utakmica u skupini protiv Kameruna, 11.11. u 16:45.

“Veliki je uspjeh što smo se kvalificirali među 16 najboljih reprezentacija svijeta i iznimna nam je čast po prvi puta nastupati na Svjetskom prvenstvu u futsalu za gluhe gdje će biti futsal elita gluhih iz cijelog svijeta. Sigurno je da će na prvenstvu nastupiti igrači željni pobjeda i dokazivanja, a nadam se da će naša Hrvatska pokazati istu želju. Još jednom ponavljam da je mojim suigračima i meni izuzetna čast nalaziti se u društvu ljudi koji su svojim nogometnim i ljudskim vrlinama zaslužili biti među najboljim ekipama svijeta”, rekao je Kristian Selaković, kapetan hrvatske reprezentacije gluhih.

Izbornik reprezentacije, Josip Bogdanović na temelju konzultacija sa stručnim stožerom odredio je sljedeće igrače: Marko Prošenski , Mišel Dominko, Jakša Jakus, Kristijan Živković, Josip Smokvina, Darko Val, Anton Lalić, Ivan Vidaković, Kristian Selaković, Antonio Škvorić, Mirko Vukić, Luka Roso, Mate Kvesić i Ivan Miletić.

Uz igrače na Svjetsko prvenstvo gluhih u Winterthur putuje i stručni stožer koji će im biti podrška: izbornik Josip Bogdanović, savjetnik izbornika Ivica Vidaković, vođa puta Marijo Lušić i ekonom Joško Oliš. Hrvatska futsal delegacija putuje u četvrtak 7. studenog, a povratak reprezentacije očekuje se u nedjelju 17. studenog.

“Pripremne utakmice za Svjetsko prvenstvo u Winterthuru obilježila je dobra igra i pozitivan duh među igračima i stožerom. Svih 14 igrača spremno je i to nam je najbitnije. Nalazimo se u grupi koja nije lagana. Otvaramo prvenstvo protiv domaćina Švicarske, uvijek odlične Španjolske i protiv Kameruna o kojem ne znamo puno. Na svima nama je da damo sve od sebe te vjerujemo u dobre rezultate”, rekao je izbornik hvatske reprezentacije.

Hrvatska reprezentacija 2002. godine bila je europski prvak, dok se na ovo Svjetsko prvenstvo kvalificirala osvojivši 5. mjesto na posljednjem Europskom prvenstvu u futsalu za gluhe, koje se održalo prošle godine u Tampereu.