BELIŠĆE – CIBONA 77:112 (16:29, 31:26, 14:26, 16:31)

Cibona

Odličnu predstavu u režiji domaćih košarkaša i velike Cibone vidjeli su svi prisutni na ovoj revijalnoj utakmici, koja se u utorak odigrala povodom 40.godina rada košarkaškog kluba Belišće. Puna dvorana, odlična atmosfera i pregršt lijepih poteza i akcija obilježili su ovaj dvoboj.
Domaća ekipa krenula je u malom grču u utakmicu, što je bilo i za očekivati, što su gosti iskoristili i brzo poveli 3:18, no kako je vrijeme odmicalo crveni su polako konsolidirali redove i vratili se u utakmicu. Nakon tri minute igre, točnije u 7.minuti od aktivnog igranja oprostio se Hrvoje Čamagajevac Joe,legendarna sedmica kluba, koji je zaradio pljesak svih pristunih za sve što je napravio za ovaj klub. Joe ostaje u klubu kao trener i dalje će svoje znanje prenositi na mlađe uzraste. Već druga četvrtina pokazala je pravo lice Belišća, koje je ponijela i publika i u jednom je trenutku prednost Cibone bila samo +2, da bi do kraja poluvremena narasla na, za njih, samo +8, a Belišćani se mogu pohvaliti da su upravo drugu četvrtinu dobili 31:26, što je za svaku pohvalu, a svakako treba spomenuti fantastično “in your face” zakucavanje Marka Mikulića preko Tomislava Gabrića u drugoj četvrtini.

Trener Cibone drugo poluvrijeme poslao je na teren svoje najbolje igrače, koji su u kratkom roku odveli svoju ekipu na dvoznamenkastu prednost, tako da bilo kakvo pitanje pobjednika nije bilo upitno. U tim trenucima gosti su pogodili nekoliko trica, prije svega Siriščević, dok je Žižić skupljao poene u reketu. Oba su trenera u zadnjoj četvrtini pružili priliku svim svojim igračima i bilo je lijepo vidjeti da su i oni najmlađi crveni upisali poene i igrali bez straha i nekog prevelikog samopoštovanja prema velikom protivniku. Bila je to jedna ugodna večer u Belišću, a svi prisutni, a i oni koji su najzaslužniji za sve što se u utorak odvijalo u dvorani, bili su apsolutno zadovolji svime što se dogodilo. Od same utakmice, atmosfere, organizacije, predstavljanja škole košarke i mlađih kategorija, a prije svega vesele pozitivni komentari za cijelokupan događaj i proslavu četrdesetog rođendana. Ostaje žal što u utakmici nije nastupio Damir Markota, koji je baš u utorak morao “pod nož”, a sama operacija ahilove tetive prošla je u najboljem redu i svi željno iščekuju Damira ponovno na terenu.

Belišćane je što se tiče poena predvodio Marko Mikulić sa 21 poenom, Kristijan Preglej postigao je 15, a pojačanje za ovu utakmicu Danijel Katavić 10. Cibona je dala igrača utakmice, a to je bio Ante Toni Žižić sa 26 poena, a dobro su ga pratili Siriščević sa 19 i Mavra sa 16 poena.

BELIŠĆE: Soldo, Z. Blažević 2, N. Gradinjan 9, Čamagajevac, Vidaković 3, D. Blažević 6, Nađ, Mikulić 21, Preglej 15, Vezmarović, Funtak 2, Petovari, Katavić 10, T. Gradinjan 9.

CIBONA: Kus, Uljarević 12, Rozić 9, Jagodić-Kuridža 8, Mavra 16, Popić 5, Siriščević 19, Zubac 5, Žižić 26, Gabrić 7, Ilievski 5.