Belišćanski sportaši potpisali ugovore o sportskim stipendijama

22

Na prigodnoj svečanosti, održanoj 25. listopada 2016. godine, s početkom u 11 sati u Maloj vijećnici Grada Belišća, predsjednik Zajednice športskih udruga grada Belišća Milan Zamaklar potpisao je ugovore o sportskim stipendijama s pet kategoriziranih sportaša Grada Belišća.
Raduje me da i ove godine s uspješnim sportašima, koji su zadovoljili stroge kriterije pravilnika HOO o dodjeli kategorizacija, potpisujemo ugovore za primanje sportskih stipendija, rekao je pozdravljajući sudionike svečanosti predsjednik Zajednice športskih udruga grada Belišća Milan Zamaklar.

U Belišću ovoga trenutka imamo sportaše treće i četvrte kategorije, nešto ih je manje nego prošle godine, ali vjerujem da ćemo uskoro u Zajednici športskih udruga grada Belišća proanalizirati naše kriterije i nadam se, stvoriti uvjete za još neke sportaše koji svojim rezultatima to zaslužuju, ali u pravilniku imamo klauzulu o starosti sportaša. Uvjeren sam da ćemo je promijeniti i sportske stipendije dodijeliti i ostalim sportašima koji ostvaruju vrhunske rezultate i time ostvaruju pravo na kategorizaciju po pravilniku HOO, najavio je predsjednik Zajednice športskih udruga grada Belišća Milan Zamaklar.

Ugovori su potpisani uz nazočnost zamjenika gradonačelnika Domagoja Varžića, tajnika ZŠU Josipa Mađarića i tajnika Kajak kluba Belišće Matu Jerkića. Zamjenik gradonačelnika je u svome obraćanju prisutnima čestitao ovim sportašima na uspješnim rezultatima te istaknuo kako se nada da im je ovo još jedan poticaj za dalje te primjer mlađim generacijama da se trud isplati.

Za razliku od prošle godine kada je uvijete, za dobivanje kategoriziranog sportaša, ispunilo osam sportaša, ove godine to je napravilo pet kanuista, te su zasluženo dobili stipendije u visini od 500 kuna za III kategoriju i 300 kuna za IV kategoriju kategoriziranih sportaša po HOO. To su Denis Habus (III kategorija), Matija Vincetić (III kategorija) , Petar Ivić(IV kategorija) te hrvatski reprezentativci Marko Jelkić (III kategorija) i Ivan Orešković (III kategorija).

Kanuisti su napomenuli kako će im ove stipendije olakšati ulaganje u sebe što se tiče prehrane , ali i potrebnih sportskih rekvizita. Podsjetimo se, Belišće nosi titulu Europski grad sporta 2017. godine, a prije tri i pol godine Zajednica Športskih udruga grada Belišća je pokrenula program sportskih stipendija i s time je Zajednica športskih udruga grada Belišća postala jedna od rijetkih Zajednica u Hrvatskoj koje isplaćuju sportske stipendija vrhunskim sportašima.