Belišćanski sambisti u Zagrebu i Novom Sadu

Borci Sambo kluba Belišće sezonu započinju sudjelovanjem na značajnim manifestacijama.

Europski tjedan sporta održat će se na poticaj Europske komisije po prvi put u svim zemljama Europske unije od 7. do 13. rujna 2015., a centralni događaj u Hrvatskoj organizirat će se pod nazivom Be CROactive 12. rujna na zagrebačkom Bundeku.

Za belišćansku sportsku obitelj značajno je da će na toj jedinstvenoj manifestaciji nastupiti i borci Sambo kluba Belišće, koji idu na prezentaciju sambo sporta u Zagreb ispred Hrvatskog sambo saveza, a pod pokroviteljstvom i organizacijom Ministarstva sporta.

-Prezentacije će se održavati od 10 do 20 h. Uz sambiste tu će još biti mnoštvo Sportskih saveza koji će prezentirati svoje sportove i zdrav način života, koji je moto ovog događaja, a pod pokroviteljstvom EU, najavljuje Christian Uskoković, trener.

Od Belišćana u Zagreb idu:Matej Matijević, Ante Rosandić, Robert Valentić, Mihael Miletić, Nikola Harkanovac, Zdravko Kovačević, Igor Branković, Samir Subašić, Sara Rosandić i Christian Uskoković.

-Druga desetorka ide braniti naše boje kluba na internacionalni turnir koji se održava 11. i 12. rujna u Novom Sadu. Turnir je ekipnog karaktera, a Belišćane će predstavljat dvije četveročlane ekipe. Trener Josip Ivanišić vodi 74 kg Mario Gažić, 82 kg Branimir Kunčak, 90 kg Antonio Garašić, 100 kg Ivan Romac. Trener Marko Torić, vodi drugu ekipu – do 74 kg Jakov Mlinarević, 82 kg Petar Matković, 90 kg Krešimir Vajnberger, 100 kg Marko Klasić.

-Sam turnir je vrlo jak i svim sambistima u regiji služi za isprobavanje forme pred nadolazeće kupove i Svjetsko prvenstvo u Casablanci u Maroku. Na prošlogodišnjem turniru su sambisti Belišća ostvarili dobar rezultat zauzevši visoko 3. Mjesto, a očekivanja od ovog turnira su još viša, kaže nam trener, Christian Uskoković.