BELIŠĆANSKI PLANINARI NA OTOKU BRAČU

U petak 27. 4. belišćanski planinari su krenuli prema Supetra na Braču s namjerom da tamo provedu nekoliko ugodnih dana sve do 1. svibnja 2018.g.

Ovo je bio zajednički izlet sedam belišćanskih i šest našičkih planinara s kojima smo više puta zajedno planinarili.
U jutarnjim subotnjim satima svi su se uputili prema pustinji Blaci na južnoj obali Brača. To je jedinstveni povijesni spomenik (redovnička pustinja). Razgledane su sve građevinske znamenitosti i posjećen je i muzej.
Nedjelja je rezervirana za vožnju gumenjakom i obilazak otoka Šolte. Upućuju se na otočni vrh Vela straža 237 m visine. Iako nema impozantnu visinu s vrha je veličanstven pogled na sve strane. Široki vidik doseže do Splita, grebena Kozjaka, Mosora , Omiške Dinare i dr.
Treći dan boravka na Braču rezerviran je za obilazak Vidove gore. To je najviši vrh otoka Brača, ali i najviši otočki vrh Jadrana 280 m. Uspon nije zahtjevam, pa je cijela ekipa uživala u pothvatu. Na vrhu se nalazi monomentalni križ visok 12 m , a pogled je očaravajući, pa se tu dosta dugo zadržalo. Nakon objeda odmora, fotografiranja lijepih prizora slijedi spust do Bola.
Zadovoljni i složni u konstataciji da je ovo još jedan prelijep izlet koji će ostati u sjećanju vraćamo se u svoje Belišće.