BELIŠĆANIN BORIS NAGO NA TREVISO MARATONU

Belišćanin Boris Nago dugi niz godina aktivni je sportaš koji se bavi vrlo zahtjevnim disciplinama triatlonom i maratonom te u njima ostvaruje značajne rezultate i pri tome promovira grad Belišće.

Otvaranje njegove ovogodišnje sezone trčanja započelo je na Treviso maratonu (42km i 195m) koji se održao u nedjelju, 6. ožujka 2016. godine. Na maratonu je bilo preko stotinu sudionika, a priličan broj došao je iz Republike Hrvatske. Inače, Treviso je grad u regiji Veneto u sjevernoj Italiji. Najpoznatiji je po sjedištu tvrtke Beneton koja sponzorira odbojku, košarku, nogomet, biciklizam i drugo. Maraton u Trevisu je atraktivan jer je nedaleko smješten i jedan od najpoznatijih turističkih gradova svijeta Venecija. Važno je spomenuti kako su Talijani najjača nacija u cestovnom trčanju na svijetu i gotovo svaki veći grad ima maratonsku utrku.

Start maratonske utrke bio je u 9:45 sati, a nakon 15 minuta startala je utrka polumaratona (21km i 95m) te utrka građana na 5 kilometara. Boris Nago maraton je otrčao za 3 sata i 20 minuta te je iznimno zadovoljan svojim nastupom, a dostojno je predstavio i grad i državu iz koje dolazi. Među hrvatskim natjecateljima istaknula se maratonka Marija Vrajić koja je pobijedila u ženskoj konkurenciji.

IMG_1723-620x465