BELIŠĆANI U KVALIFIKACIJAMA

17.kolo: Belišće-Osječki sokol 87:78 (18:23, 28:18, 24:21, 17:16)

Kolo prije kraja naša je ekipa osigurala nastup u kvalifikacijama za A1 ligu. Jučerašnjom pobjedom protiv izravnog konkurenta iz Osijeka naša je ekipa osigurala minimalno drugo mjesto, bez obzira na rezultat u zadnjem kolu u Oriovcu.

Crveni su sa dosta neobjašnjivog grča otvorili ovu utakmicu, što su gosti iskoristili te brzo pobjegli na desetak razlike. Nakon samo par minuta igre ponovno se ozlijedio Marko Soldo i brzo je postalo jasno da će ovo biti rudarski posao za našu ekipu kako bi došla do pobjede i da će samo dobra obrana donijeti pozitivan rezultat. Malo po malo naša je ekipa lomila goste i već početkom druge četvrtine prešla u vodstvo, sa nekoliko odličnih reakcija u obrani iz kojih su se razvijale kontre, koje su crveni uspješno realizirali. Trojac Preglej-Bičvić-Vidaković u tom je periodu zabio većinu koševa naše ekipe, no igra svih pojedinaca u obrani donijela je taj rezultat

U drugom poluvremenu gledatelji su mogli vidjeti sličnu košarku kao i sa početka utakmice. Neizvjesno nadmetanje do samog kraja, a u tom svemu mogli su uživati mnogobrojni gledatelji, koji su se pojavili u velikom broju na ovoj utakmici. Gosti su svim snagama pokušavali sustići prednost naše ekipe, dok na drugoj strani nisu imali previše riješenja raspoloženi trojac naše ekipe, koji je nemilice punio njihov koš. Umor je bio vidljiv na licima naših igrača pred sami kraj utakmice, pošto je nekoliko igrača zbog prekršaja i ozljede ispalo iz igre. Gosti su se tako primakli na samo sedam poena razlike 1:45 prije kraja utakmice, no tada je tricom Gorana Vidakovića naša ekipa otišla na deset razlike i bilo je jasno da je i zadnji čavao zabijen u njihov lijes. Uspjeli su gosti slobodnim bacanjima samo smanjiti razliku, a naša je ekipa u tih nekoliko zadnjih napada zatvorila prilaze košu i utakmicu privela kraju.
Našu ekipu predvodio je trojac Preglej-Bičvić-Vidaković, koji su postigli 74 od 87 poena naše ekipe. Kristijan Preglej ponovno je odigrao vrhunsku partiju svih četrdeset minuta, kako u obrani tako i u napadu, Antonio Bičvić svojim je iskustvom u napadu donio mirnoću i sigurne poene, dok je Goran Vidaković sa tri trice i nekoliko kontri osigurao lake poene za našu ekipu. No, svakako pohvale idu cijeloj ekipi, koja je u zadnjih nekoliko utakmica pokazala veliku dozu borbenosti i angažiranosti, usprkos malom broju zdravih igrača u ekipi.

Kristijan Preglej zaustavio se na 28 poena, Antonio Bičvić postigao je 24,a Goran Vidaković 22.
Goste su već standardno predvodili Boras sa 24 poena, Katavić sa 18, Šarić je dodao 16 te Kovač 14.
Zadnje kolo naša ekipa ide na gostovanje u Oriovac, poslije kojeg će biti jasniji točan poredak na tablici.

BELIŠĆE: Cerjak, Blažević, Soldo, T.Gradinjan 9, Vidaković 22, Bičvić 24, Markota 2, Nađ, Preglej 28, Ljutak, N.Gradinjan 2

OSJEČKI SOKOL: Bajkovec, Zgonjanin 4, Kozić, Boras 24, Sušac, Šarić 16, Bijelić, Lacković 2, Greganović, Kovač 14, Katavić 18.