BELIŠĆANI IVAN ALBERT I FRAN ZAMAKLAR U VRHU HRVATSKE GIMNASTIKE

Iako Gimnastičko društvo “Hrvatski Sokol” Valpovo nije član Zajednice športskih udruga grada Belišća, prenosimo ovu vijest jer smo iznimno ponosni na ovo troje Belišćana koji u skromnim uvjetima postižu hvale vrijedne rezultate. Čestitke treneru Zlatku Ištvanoviću i njegovim gimnastičarima, Ivanu Albertu i Franu Zamaklaru.

BELIŠĆANI IVAN ALBERT I FRAN ZAMAKLAR U VRHU HRVATSKE

Na 24. Prvenstvu Hrvatske u gimnastici u A-programu, koje je održano 03. listopada u sportskom gimnastičkom centru Aton u Nedelišću, članovi Gimnastičkog društva “Hrvatski sokol” Valpovo su osvarili odlične rezultate.

Prvenstveno želim naglasiti da je ovo natjecanje u A-programu. Taj program u gimnastici natječu samo najbolji gimnastičari, jer je iznimno težak I zahtjevan. Kako bismo naglasili težinu programa i približili čitateljima o čemu se radi, spomenut ću da je to gimnastika koju natječu najbolji hrvatski gimnastičari kao što su Tomislav Marković, Robert Seligman, Filip Ude, Marijo Možnik, Andrej Korosteljev…

GD “Hrvatski sokol” Valpovo se u A programu pojavljuje posljednje tri godine I svake smo godine osvojili medalju. 2013. godine smo s Albertom uzeli brončanu medalju na preskoku u kategoriji juniora, a prošle godine je Albert u kategoriji seniora uzeo treće mjesto na karikama I preči te srebro u višebojskom plasmanu.

Ove smo godine imali dvojicu predstavnika, Frana Zamaklara kao juniora I Ivana Alberta u seniorima. Fran Zamaklar je prošlogodišnji prvak Hrvatske u B programu, pa smo ove godine išli korak dalje I predstavili se u A programu. Fran je nastupio na tlu I u svom prvom nastupu u ovom programu osvojio je brončanu medalju. Ovo je izniman rezultat jer je gotovo nemoguće očekivati medalju na prvom natjecanju u najjačem programu u gimnastici.

Ivan Albert je ove godine treći puta na Prvenstvu Hrvatske u A programu. On kao senior se natječe sa mnogim svjetskim imenima, a upravo na preskoku gdje je osvojio drugo mjesto je nastupio I olimpijski vice prvak Filip Ude.

Ovi rezultati su izniman uspjeh valpovačke gimnastike, jer se natječemo s dečkima koji treniraju dva puta dnevno, s kojima rade profesionalni treneri, koji imaju puno bolje uvjete rade, koji se pripremaju u gimnastičkim centrima diljem Europe…

Na ovom ne mislimo stati. Ovi rezultati su nam poticaj da radimo I dalje naporno I da se borimo jer jedino tako možemo biti u samom vrhu. U pripremi imamo nekoliko elemenata koje pripremamo za sljedeće prvenstvo čime ćemo pojačat vježbu I povećati početnu ocjenu te biti još konkurentniji. Ako nas posluži zdravlje da ne bude ozljeda I ako budemo mogli zadržati postojeće uvjete treniranja, na sljedećem prvenstvu bismo se mogli pojaviti još bolji I spremniji.

Zlatko Ištvanović,
Trener dječaka I sportski direktor Društva