BARABER JESENSKOM BICIKLIJADOM ZATVOREN EUROPSKI TJEDAN SPORTA

U nedjelju, 1. listopada 2017. godine održana je druga sportsko-rekreativna biciklijada pod nazivom “Baraber jesenska biciklijada”. Biciklijadu je Sportsko-rekreacijski klub “Baraber Extreme Team” iz Belišća pod pokroviteljstvom Osječko-baranjske županije, Grada Belišća i Zajednice športskih udruga grada Belišća.

Ovogodišnja je biciklijada okupila čak 94 sudionika, a održana je povodom obilježavanja titule Europski grad sporta 2017. godine i Europskog tjedna sporta. Održavanjem ovakvog sportsko gdogađaja nastoji se promovirati biciklizam, druženje i stvaranje prijateljstava uz sport i rekreaciju.

Sudionici su se okupili ispred Gradsek uprave grada Belišća, a prije starta sve je pozdravio zamjenik gradonačelnika grada Belišća Domagoj Varžić, poželivši svima ugodnu vožnju i sretan dolazak na cilj.

Biciklijada se vozila na ruti dužine oko 45km, s tempom vožnje 20-22 km/h, a relacija kojom se vozilo bila je Belišće (gradska uprava)-Kitišanci-Vinogradci-Veliškovci-Marijanci-Harkanovci-Valpovo-Belišće, s odmorom u Harkanovcima.

Biciklijada je završena druženjem uz okrjepu te podjelom prigodnih nagrada najmlađim i najstarijim sudionicima.

Foto: Zaim Saljiji