AKTIVNOSTI BELIŠĆANSKIH PLANINARA U DRUGOM DIJELU KOLOVOZA

Bez obzira na protekle vruće dane belišćanski planinari nisu odustajali od aktivnosti..

I ove godine 15. 8. Hodočastili su u Aljmaš i prisustvovali prvoj sv. misi. Troje članova je ovaj put pješačilo od Osijeka do Aljmaša, a jedan član je bio logistika i propješačio je kraći dio puta.

Od 17. do 19. 8. Četvoro članova odlazi u BIH na Skup planinara Herceg Bosne, koji se održavao na najljepšoj planini Bosne Vranici. Našim planinarima su se pridružili i troje planinara iz HPD „Sokol“ Feričanci. Na ovom skupu bilo je oko pedeset planinarskih društava iz BIH i izvan nje. Poseban gost je bio Stipe Božić naš najpoznatiji planinar i svi su uživali u njegovom predavanju kao i u druženju s njim. Posjetili su prelijepi slap Ždrimci kao i istoimeno jezero. Malo prohladno vrijeme na ovoj planini nije smetalo da se uživa u njenoj ljepoti. Jedan manji dio planinara onih s više fizičke spremnosti-među njima i jedan nađ ispenjali su najviši vrh 2110 m i još četiri usputna vrha.

U petak 24. 8. Fišijada. Na svakoj aktivnosti grada planinari su učesnici u velikom broji, pa tako i ovaj put. Naš predstavnik na takmičenju i ovaj put je bio Tomislav Smodej , a trideset članova mu je davalo podršku. Nismo osvojili nagradu, ali proveli smo vrijeme u ugodnom druženju i uživali u nama najboljem fišu.
U subotu 25. 8. manja grupa od 6 članova odlazi na našu stazu BPPP, na koju dulje vremana nismo išli radi komaraca. Od svetišta Sv. Ane krenuli smo u 10 sati. Vrijeme sunčano uz lagani ugodni vjetrić. U šumi također ugodno, a bara Jugovača prelijepo izgleda okružena zelenilom a na površini vode bijeli lopoči. Čuo se i veseli cvrkut ptica, dok su dvije bijele čaplje uživale u plitkoj vodi. Na našem odmorištu uz vatru se družimo i uživamo u planinarkim delicijama. Prelijep je pogled i na mutnu Dravu s koje nam dolazi svježina. Nakon izleta u visoke planine gdje smo uživali i ovdje je bilo jednako lijepo. Planiramo češće dolaziti ovamo, ako nas u tome ne spriječe komarci. Vrijeme je brzo proteklo u lijepom druženju i oko 17 sati smo se vratili kućama.