Aktivni Baraberi

Proteklog su vikenda članovi Sportsko rekreacijskog kluba Baraber Extreme Team iz Belišća bili izrazito aktivni. Putovali su i sudjelovali na raznim utrkama po cijeloj Hrvatskoj, a ovom prilikom donosmo izvještaje s dvije utrke.

Wings for Life World Run je prva utrka koja se u čitavom svijetu odvija u isto vrijeme. To znači da je 07. svibnja 2017. godine u 13:00h po srednjoeuropskom vremenu tisuće trkača na 34 staza diljem svijeta istovremeno krenulo sa starta. Utrka je bila humanitarnog karaktera, što znaći da je sav novac prikupljen u okviru projekta doniran zakladi Wings for Life koja financira istraživanja čiji je cilj pronaći lijek za ozljede leđne moždine. Ova je utrka ujedinila sportaše i rekreativce iz čitavoga svijeta koji su zajedno trčali za one koji to ne mogu! U Hrvatskoj je ova utrka organizirana u Zadru. Na utrci su mogli sudjelovati svi koji žele – od onih koji se nikada ranije nisu natjecali, preko rekreativaca koji povremeno sudjeluju na utrkama do profesionalnih sportaša. Jedinstveni format utrke Wings For Life World Run dosad nije viđen niti u jednoj sportskoj disciplini. Staza je biti jasno utvrđena, no ne i udaljenost koju treba pretrčati, jer je za razliku od uobičajenih utrka na kojima natjecatelji trče prema cilju, ovdje ciljna linija dostiže njih! Drugim riječima, trkači znaju gdje je start, ali ne znaju gdje im je cilj. Sistem izgleda ovako: pola sata nakon službenog početka utrke sa starta na svim stazama istovremeno za natjecateljima kreću službena vozila presretači. Njihovo će se kretanje ubrzavati prema strogo utvrđenom rasporedu na svim stazama istovremeno. Kad presretač pretekne trkača za njega je utka završena pa treba uhvatiti vozilo kojim će se vratiti na start i proslaviti. I naš Klub na ovoj je utrci imao svoje predstavnike. U konkurenciji svih trkača širom svijeta (njih preko 35 tisuća!) nastupilo je i 14. članova Kluba: Damir Kligl, Kruno Tomljanović, Marko Kurjančić, Mijo Benković, Darijo Pejin, Tihomir Kovač, Nikola Biter, Angel Milišić-Zečević, Martina Maloča, Helena Vonić, Iva Mikić, Silvija Mikolić, Evelyn Horaček i Željka Crnčan. Znajući da na ovakvim utrkama rezultat nije imperativ, Baraberi su se kući vratili prepuni pozitivne energije i lijepog iskustva, svjesni da su svakim svojim korakom pomogli humanitarnom cilju ove utrke.

06.05.2017. u Zaboku je održan 7. po redu Zagorje Trekk koji je okupio preko 750 natjecatelja! Sunčano vrijeme, dobro poznata zagorska gostoljubivost, te fešta do dugo u noć dovoljan su poziv ovako velikom broju trkača ne samo iz Hrvatske nego i iz inozemstva. Utrka je tradicionalno organizirana u tri težinske kategorije: Challenger (28 km), Active (16 km) i Light (8 km). Baraberi ovu utrku već tradicionalno pohađaju u velikom broju, tako da je ove godine na utrci nastupilo čak petnaest članova našeg kluba! U Light kategoriji nastupili su Josip Đakovac, Marko Kurjančić, Mirela Đakovac, Helena Vonić, Silvija Mikolić i Evelyn Horaček, te osvojili 52., 59., 61., 69., 70., i 78. mjesto u konkurenciji od 298. natjecatelja. U Active kategoriji nastupili su Damir Kligl, Angel Milišić-Zečević, Zoran Andračić, Kruno Tomljanović, Dario Novoselić, Martina Maloča i Saša Glagolić te osvojili 5., 6., 9., 12., 44., 12. i 60. mjesto od ukupno 368 natjecatelja. U Challenger kategoriji nastupili su Željko Kanđera i Zlatko Zetović, te osvojili 30. i 70. mjesto od ukupno 92 natjecatelja.