6.kolo: VUKOVAR-BELIŠĆE 66:61 (15:13,16:17,21:13,14:18)

Nažalost, peti pobjednički selfie malo će pričekati za svoju objavu, pošto su crveni poraženi na gostovanju u Vukovaru. Ostao je dojam da se utakmica igrala još dva sata da bi domaćin opet došao do pobjede, s obzirom na igru koju su prikazali igrači naše ekipe.
Koliko toliko su crveni održavali priključak za domaćinom tijekom prvog poluvremena, ali nikako nisu uspjeli opravdati ulogu favorita i ekipe koja do sada nije izgubila niti jednu utakmicu. Previše izgubljenih lopti, neorganiziranih napada, premalo raspoloženih igrača i grešaka u obrani, bili su previše da bi se došlo do pozitivnog rezultata. Uporni igrači Vukovara, za razliku od naše ekipe, bacali su se na glavu za svaku loptu i kad se podvuče crta nakon svega, pokazali su više koncentracije i preciznosti. Želja za pobjedom Belišćanima se ne može osporiti, ali to nije uvijek dovoljno da bi se došlo do bodova.
Trener Katalenić na početku je drugog poluvremena na sve načine pokušavao razbiti ritam domaće ekipe, no niti njemu niti igračima to nije polazilo za rukom i vidjelo se vrlo brzo da će crveni teško do pobjede. U nekim trenucima, domaća ekipa kao da se nudila i kada je trebalo samo malo potegnuti da bi se okrenuo rezultat, Belišćani su gubili lopte i radili početničke greške, na koje inače nismo navikli. Sve to na kraju je odvelo domaću ekipu u nekim trenucima i na 10-ak koševa prednosti, da bi crveni pred kraj uspjeli samo smanjiti razliku.
Nitko naravno sada neće raditi veliku dramu oko jednog poraza, ali kada se uzme u obzir da domaća ekipa nema širok kadar kao Belišće, i da su upravo oni doživjeli svoja dva poraza od ekipa koje je Belišće pobijedilo, ostaje žal za pobjedom, sa kojom su crveni mogli dodatno učvrstiti prvo mjesto i u miru dočekati slijedeće derbije, prije svega slijedeće subote, kada u Belišće dolazi neugodna ekipa Strmca iz Nove Gradiške.
Domaću ekipu predvodili su, bivši igrač Belišća, Marko Raič sa 20 poena i Matej Katavić sa 17, dok su jedini raspoloženi u našoj ekipi bili Marko Mikulić sa 20 i Marko Soldo sa 18 poena.
Slijedeće kolo, kao što smo napisali, u Belišće dolazi ekipa Strmca i biti će to prilika da se popravi loš dojam iz Vukovara.

VUKOVAR: Raič 20, Bjelanović 5, M.Karlović 17, Lipovac 11, Ragač 2, D.Katavić 11, Kajba, Buljubašić, Mojziš, Berišić, Čalušić, Matijević.

BELIŠĆE: Soldo 18, N.Gradinjan, Petovari 6, Z.Blažević 2, Vidaković, Ljutak 2, D.Blažević 4, Mikulić 20, Preglej 6, Cerjak 1, T.Gradinjan, Funtak 2.