5.kolo: BELIŠĆE-POŽEGA 89:69 (13:21,16:12, 31:13, 29:23)

Četvrta pobjeda u nizu za potvrdu prvog mjesta na tablici. Belišće je trenutno jedina ekipa bez poraza na Istoku i pogled sa prvog mjesta od danas je odličan.
Prošlogodišnji prvak, ekipa Požege, ove sezone igra u sasvim drugom sastavu u odnosu na prošlu sezonu i sve osim pobjede domaće ekipe bilo bi iznenađenje, no da se Požežani neće tek tako predati pokazao je uvod u utakmicu, kada su iskoristili rupe u obrani crvenih i vrlo brzo pobjegli na +10(2:12, u 5.minuti). Loše otvaranje utakmice opet je koštalo Belišćane i živaca i koncentracije pa su se tako greške redale jedna za drugom, a gosti su to iskorištavali na najbolji mogući način. Nešto bolja druga četvrtina kao da je nagovjestila bolje minute za domaću ekipu, koja se korak po korak vratila u utakmicu, no tricom u posljednjem napadu gosti su na poluvrijeme otišli sa zasluženih plus 5.
I tada kao da je iz svlačionice izašla druga ekipa Belišća. Predvođeni raspoloženim Markom Soldom, koji je izostao sa treninga čitav tjedan zbog bolesti, Belišćani su potpuno potopili goste sa 31 poenom za deset minuta i već tada je pitanje pobjednika bilo riješeno. Marko Soldo je redao tricu na tricu, obrana je funkcionirala odlično i to je bila prava slika kakvu smo navikli gledati od crvenih. Damjan Blažević i ovu je utakmicu odigrao odlično u obrani i zasutavio najboljeg gostujućeg igrača Hercega na samo 6 poena i bila je to dobitna kombinacija subotnje večeri, dok je svakako plus vrlo dobra rola Matije Ljutka, koji je zabio 8 poena i dostojno zamijenio kapetana Kristijana Pregleja, koji vuče ozljedu ruke još od utakmice u Dardi. Također bitan podatak je da je zaštićeni igrač Mislav Nađ bio drugi strijelac ekipe i tako pokazao da crveni imaju dvojicu, gotovo podjednakih zaštićenih igrača na koje mogu računati.
Nakon nekoliko “lakših” utakmica, crvenima predstoje do kraja prvog dijela utakmice sa ekipama iz gornjeg doma tablice i biti će vrlo bitno anulirati greške iz prošlih utakmica, kako bi ostali neporaženi. Prije svega, misli se tu na otvaranje utakmica, gdje crveni nešto lošije reagiraju i nakon toga moraju hvatati priključak za protivnicima, što nije nimalo lako, pogotovo jer sada na red dolaze ozbiljne ekipe, koje neće imati milosti. Isto tako, očekujemo poboljšanje zdravstvenog biltena, pošto neki igrači vuku lakše ozljede i bolesti, do subote i gostovanja u Vukovaru, koji je često bio crna mačka našoj ekipi.

Belišćane su u ovoj utakmici predvodili Marko Soldo sa 22 poena, Mislav Nađ sa 17, Goran Vidaković sa 9, dok su Bruno Funtak i Matija Ljutak postigli svaki po 8 poena. Kod gostiju Štivičić sa 16 i Grgurić sa 13 poena bili su jedini raspoloženi.

BELIŠĆE: Soldo 22, Z.Blažević, N.Gradinjan 6, Funtak 8, Vidaković 9, D.Blažević 4, Ljutak 8, Nađ 17, Preglej 6, Mikulić 7, Vezmarović, T.Gradinjan 2.

POŽEGA: Štivičić 16, Ševkušić 10, Herceg 6, K.Grgurić 13, L.Grgurić 9, Bušić 8, Abramović 7, Rich, Leko, Gorjanac, Lukačević, Kojanović.