5.kolo: BELIŠĆE-ĐAKOVO 86:74 (22:14, 24:7, 16:25, 24:28)

Pobjedu su upisali naši košarkaši u derbiju, koji to na kraju i nije bio, u pravom smislu riječi. Nako ove utakmice više nema neporaženih ekipa na Istoku, a dojam je da gosti i nisu bili previše razočarani ovim porazom. Većim dijelom utakmice, pogotovo prvo poluvrijeme oni su izgledali potpuno nezainteresirano, posebno u obrani, gdje su dozvolili našoj ekipi da se nakon već 15-ak minuta odvoji na 20-ak razlike i vrlo rano riješi pitanje pobjednika.

Iznimno raspoloženi Marko Soldo, koji je opet zabijao iz svih pozicija te Kristijan Preglej pod koševima, bili su pokretači svih akcija naše ekipe, dok su gosti samo nemoćno gledali kako se razlika na semaforu samo povećava. Kaže se inače da igraš onoliko koliko ti protivnik dozvoli i upravo po tom receptu naša je ekipa gostima dozvolila samo 21 poen za dvadeset minuta i činilo se, riješila pitanje pobjednika već do poluvremena.
No gosti su se u drugom poluvremenu malo probudili i malo po malo smanjivali zaostatak, dok se naša ekipa malo opustila i ostala bez ideja u napadu, ali ipak su smogli snage utakmicu završiti mirno bez straha od eventualnog poraza.
Domaća je ekipa početkom zadnje četvrtine ostala bez Kristijana Pregleja u igri, zbog petog prekšaja, a kada dodamo i podatak da je Goran Vidaković, zbog temperature i bolesti, nastupio samo uvodnih pet minuta i bilo je vidljivo da nema potrebe riskirati sa njegovim ulaskom, dovoljno govori da su crveni i bez njihovog potpunog doprinosa zasluženo slavili i nadigrali goste iz Đakova.

Marko Soldo postigao je 25 poena, David Đolić dodao je 18 te Kristijan Preglej 13 kod naše ekipe, dok su kod gostiju jedini raspoloženi bili Matej Češkić sa 22 i Miron Češkić sa 19 poena.
Slijedeće kolo naša će ekipa na gostovanje u Vinkovce.

BELIŠĆE: Nađ 9, Blažević 7, Soldo 25, T.Gradinjan, Vidaković 2, N.Gradinjan, Markota 8, Cerjak 2, Preglej 13, Đolić 18, Funtak, Ljutak 2

ĐAKOVO: Hajduković 5, Marjanović, Miličević, Ma. Češkić 22, Duvnjak, Dujmić, Car 9, Mi.Češkić 19, Radoš 9, Mikulić 10, Vukadin.