45. MAJSKI TURNIR GRADOVA

Program obilježavanja Dana grada Belišća približava se svome kraju, no zanimljivi i raznovrsni sadržaji ne nedostaju. Tako se danas, 7. svibnja 2016. godine, na popularno zvanoj Staroj Dravi održala 45. regata “Majski turnir gradova” na kojoj je stotinjak kajakaša i kanuista odmjerilo svoje snage.

Ovom iznimnom susretu, u organizaciji Kajak kluba Belišće, nazočili su i predsjednik Hrvatskog kajakaškog saveza Marko Ćurković, glavni tajnik Međunarodne kajakaške federacije Branko Lovrić, a u ime Grada Belišća nazočne je pozdravio zamjenik gradonačelnika Domagoj Varžić. Turnir je otvorila Zvjezdana Tuma-Pavlov, izaslanica župana Osječko-baranjske županije.

Nakon svih utrka i svečane dodjele medalja, turnir je zatvorio predsjednik Kajak kluba Belišće Stjepan Krznarić. Na regati je odveslana i memorijalna utrka Matija Ljubek, a pobjednicima je nagrade dodijelio sin fantastičnog belišćanskog kanuista Matije Ljubeka.

Najuspješniji natjecatelj regate bio je član Kajak kluba Belišće Marko Jelkić koji je odnio pobjede u jednokleku na 200 i 500 metara, a također je sa svojim kolegom Ivanom Oreškovićem pobijedio i u dvokleku na 500 metara. Ova dvojica mladih i perspektivnih reprezentativaca bila su prva i u memorijalnoj utrci Matija Ljubek, što zasigurno potvrđuje dugu i uspješnu tradiciju vrhunskih kajakaša i kanuista u Belišću.