4.kolo: VUKOVAR-BELIŠĆE 76:93 (18:29,21:21,16:24,21:19)

Crveni su se vratili pobjedama i tako oprali gorak okus poraza iz prošlog kola od ekipe Borova. Bilo je jasno da će jedino dva boda iz ove utakmice baciti u zaborav prošlu utakmicu, što je na kraju pošlo za rukom našim momcima.
Mlada momčad Vukovara ipak nije imala dovoljno snage i iskustva da ugrozi pobjedu crvenih, iako su se u nekim trenucima primakli na minimalan zaostatak, no nedovoljno da bi okrenuli rezultat u svoju korist.
Crveni su se već nakon deset minuta odvojili na 10-ak razlike, što su iskusno održavali do poluvremena. Predvođeni raspoloženim Markom Soldom koji je do poluvremena postigao 18 poena, od čega tri trice te Goranom Vidakovićem koji je postigao 17 poena i također tri trice, a i odličnom igrom u obrani i pod koševima, prije svega Kristijana Pregleja i Damira Markote, crveni su do poluvremena osigurali dvoznamenkastu prednost, što se na kraju pokazalo presudno.
U nastavku susreta prednost naše ekipe u nekim je trenucima bila i 20-ak razlike pa je vrlo brzo bilo jasno kome će pripasti pobjeda u ovom susretu. Marko Soldo nastavio je svoju dominaciju iz prvog poluvremena, Kristijan Preglej zatvorio je reket i dominirao u napadu i utakmica je bila riješena. U zadnje četiri minute Goran Vidaković postigao je 10 poena, od čega dvije trice i utakmicu zaključio sa +17 u korist svoje ekipe.
Svakako treba pohvaliti sve igrače za angažman u ovoj utakmici, koji su bili odlučni u namjeri da pokažu treneru i prije svega sebi samima da je predstava iz prošle utakmice bila samo trenutak slabosti i da će se od ove utakmice ponovno vratiti na pobjedničke staze.

U redovima domaće ekipe najviše poena postigao je Dino Peraica i to 31, Matija Matijević dodao je 16. Našu ekipu predvodili su Marko Soldo sa 31 poenom, od čega 4 trice i Goran Vidaković koji je postigao 27 poena, od čega 5 trica, a kapetan Kristijan Preglej dodao je 16 poena.

Dobra je ovo bila uvertira za slijedeći vikend kada u Belišće dolazi ekipa Đakova, koja je trenutno jedina bez poraza i u odličnoj formi i pred crvenima je još jedan težak zadatak, no na muci se poznaju junaci. Uvijek su utakmice ova dva takmaca bile neizvjesne i zanimljive, vrlo gledljive i dobro posjećene od strane navijača pa se nadamo da će tako biti i na ovoj utakmici.
Ova će se utakmica odigrati u nedjelju, u nešto drugačijem terminu od uobičajenog termina u kojem naši košarkaši igraju domaće utakmice, a o točnom terminu izvjestiti ćemo na vrijeme.

VUKOVAR: P.Bjelanović 9, Kajba 12, Ragač, Čalušić, Peraica 31, Kovačević 3, K.Berišić 2, Matijević 16, M.Berišić 2, Mesić, Rajković, F.Bjelanović

BELIŠĆE: Cerjak, T.Gradinjan 5, Soldo 31, N.Gradinjan, Vidaković 27, Markota 4, Funtak 2, Blažević, Preglej 16, Ljutak, Đolić 8, Nađ.