24. TENISKI TURNIR POVODOM DANA GRADA

Jučer, 05. svibnja 2018 godine, na novouređenim terenima Teniskog kluba Belišće odigrana su dva izuzetno uzbudljiva finala 24. teniskog turnira povodom dana Grada. Sada već tradicionalni turnir u pojedinačnoj konkurenciji, u dva tijedna odigravanja turnira donio je niz kvalitetnih mečeva, a vrhunac je bio finalni meč između Andreja Bilića i Velimira Grginca. Sudar dva različita stila, Andrej izvaredni defanzivac i Velimir „razbijač“ ofanzivac. U tri seta, više od dva sata trajanja meč ove dvojce izvarednih tenisača, rezultatom 5:7, 6:4 i 10:4 Velimir Grginac je napustio teniski teren uzdignutih ruku.
No tu nije bio kraj uzbuđenjima na teniskim terenima. Po prvi puta uz pojedinačni turnir organiziran je i turnir parova. U dva tjedna, paralelno sa turnirom singla, 9. parova borilo se za ulazak u finale. Pomalo sretno, što ne umanjuje njihovu kvalitetu, par Grginac – Zamaklar plasirao se u finale, dok su drugi finalisti Vasilj – Pek prošli puno teži put do finala. I u ovom finalu, kao i u finalu singla, nakon niza izvarednih poena, odlučivao je tai brek trećeg seta. Nešto više koncentracije i iskustva pokazao je par Velimir Grginac – Milan Zamaklar te rezultatom 5:7, 6:4 i 11:9 odnio pehar za pobjednika prvog turnira parova za dan Grada.
Na kraju moramo istaknuti izvarednog Velimira Grginca koji je u skoro pet sati tenisa odnio pobjedu u snglu i u parovima….