23 . KOŠARKAŠKI TURNIR ZA DJEČAKE POVODOM DANA GRADA BELIŠĆA

Ovaj vikend, bio je rezerviran za tradicionalni 23. Košarkaški turnir povodom Dana grada Belišća, koji se ove godine odigravao u sklopu obilježavanja i posebne titule – Europskog grada sporta za 2017.godinu. Na turniru, koji je dobrodošlicom otvorio zamjenik gradonačelnika Domagoj Varžić, nastupile su četiri ekipe: KK Ghia Staff, KK FSV Rijeka, KK Đakovo i domaćini KK Belišće.

Prvi dan, u subotu, turnir su otvorili iznimno borbenom utakmicom KK Ghia Staff i KK Belišće. Iako su prvu četvrtinu iznenadili goste iz Pazina i poveli, mlade nade Belišća nisu izdržale cijelu utakmicu visoki ritam koji su nametnuli gosti. Konačni rezultat je bio 45: 27 za košarkaše iz Pazina.
U drugoj utakmici, sastali su se KK Rijeka i KK Đakovo. Trkački puno spremnija ekipa KK Rijeke, „pretrčala“ je Đakovčane i pobijedila rezultatom 81: 40.
Natjecanje je nastavljeno utakmicom KK Ghia Staff i KK Đakovo. Ovaj puta su mladi Đakovčani pružili žestok otpor i dobrano oznojili košarkaše iz Pazina. Ipak konačni rezultat je bio 51 : 41 za KK Ghia Staff.
Četvrta utakmica dana pripala je domaćinima i KK „FSU“ Rijeka. Opet su domaći poveli, ali im je za pobjedu nedostajalo snage, spretnosti i pomalo sreće. Konačni rezultat 46: 32 ostvaren je u korist košarkaša iz Rijeke.
Drugi dan, u nedjelju, na rasporedu su bile dvije utakmice za plasman. Prva je bila svojevrsno finale između KK Ghia Staff i KK FSV Rijeka. U nadasve borbenoj i zanimljivoj utakmici slavili su igrači Pazina. Konačni rezultat bio je 51: 34 za Ghiu Staff.
U utakmici za treće mjesto su se sastali KK Đakovo i košarkaši Belišća. U izjednačenoj, borbenoj i neizvjesnoj utakmici, mladi Belišćani su izdržali sve napore, te pobijedili u posljednjim minutama goste iz Đakova rezultatom 50:44
Uslijedilo je proglašenje pobjednika i zatvaranje turnira. Nagrade je podijelio predsjednik Zajednice športskih udruga grada Belišća gosp. Milan Zamaklar. U kratkom obraćanju predsjednik se zahvalio svim sudionicima turnira na fer i korektnoj borbi, te im poželio još puno sportskih uspjeha i ponovni dolazak u Belišće.

Konačni poredak: 1.mjesto – KK Ghia Staff ( Pazin )
2. mjesto – KK „FSV“ ( Rijeka )
3. mjesto – KK Belišće
4. mjesto – KK Đakovo

Najbolji igrač: Drndić Paulo- KK Ghia Staff ( Pazin )
Najbolji strijelac:– Tin Tikveša- KK „ FSV „ Rijeka

Ovim putem zahvaljujemo se svim sudionicima i gostima što su se odazvali našem pozivu na ovaj tradicionalni turnir. Zahvalu šaljemo i osobama koje su sudjelovale u vođenju svih utakmica, zapisničkom stolu te sucima koji su obavili odličan posao. Hvala svima koji su sudjelovali u organizaciji turnira i posebno HVALA za suradnju i razumijevanje upućujemo roditeljima naših polaznika koji su prepoznavši važnost ovog susreta i interes naše djece, podredili svoje obveze i primili goste iz drugih sredina.