22.kolo: VIROVITICA-BELIŠĆE 81:114 (14:23,19:26,22:32,26:33)

Dan žalosti i tuge priuštili su sportaši iz grada papira prošle subote u Virovitici. Nakon što su nogometaši Belišća deklasirali domaću Viroviticu 5:1, isto su učinili i košarkaši, koji su uništili domaćine sa uvjerljivih +33. Sve četvrtine pripale su crvenima, što pokazuje koju su nadmoć imali.

Izuzetno mlada domaća ekipa nije imala nikakve šanse protiv iznimno raspoloženih košarkaša trenera Katalenića. Svi igrači su se upisali u strijelce, a posebno veseli igra onih najmlađih, koji su igrali kao da igraju već “sto godina”. Trener Katalenić tako je samo prvo poluvrijeme koristio kapetana Kristijana Pregleja, oporavljeni Goran Vidaković igrao je također samo 15-ak minuta, a svoju priliku iskoristili su tada najmlađi i samo potvrdili da se na njih itekako mora računati. Cijela je ekipa funkcionirala kao prava klapa, što je u zadnje vrijeme sve očitije, a bez takvog karaktera i atmosfere teško se mogu dobivati utakmice. Šteta je samo što je sezona završila, no ne sumnjamo da će se isto rasploženje vidjeti i u novoj sezoni. Odličnu utakmicu odigrao je trojac Damjan Blažević sa 24 poena, Nino Gradinjan 22 poena i Toni Gradinjan sa 14 poena, koje je pratio iskusni Kristijan Preglej sa 16 poena, kao osigurač pod koševima. Kod domaće ekipe jedini raspoloženi Ferenčević sa 22 i Tomašević sa 15 poena.

Belišće je tako sezonu završilo na vrlo dobrom trećem mjestu, sa samo jednim porazom zaostatka za vodećom Požegom i drugoplasianim Vukovarom. Iako još imaju za odigrati zaostalu utakmicu protiv Vrijednosnica Darda, ta utakmica nije u konkurenciji pa se tako neće niti bodovati na tablici pa će poredak ostati isti.

VIROVITICA: Golub 13, Lusavec 4, Bobanac 3, Ferenčević 22, Cah, Sabo 3, Šutalo 7, Vugec, Lukač 14, Tomašević 15
BELIŠĆE: Soldo 6, Z.Blažević 10, N.Gradinjan 22, Petovari 2, Vidaković 5, D.Blažević 24, Mikulić 6, Preglej 16, Vezmarović 4, Funtak 5, T.Gr