20.kolo: POŽEGA – BELIŠĆE 101:74 (25:23,30:19,20:17,26:15)

Poraz u derbiju doživjeli su košarkaši Belišća. U goste prvoplasiranoj ekipi otišli su bez Damira Markote i Gorana Vidakovića, kojemu je stradao nos na utakmici protiv Cibone i bilo je teško za očekivati povoljan rezultat, s obzirom na silno motiviranog domaćina, koji je tražio pobjedu za potvrdu 1.mjesta i koji se u međuvremenu dodatno pojačao.

Crveni su dobro krenuli u utakmicu i nisu dozvolili domaćinu da se značajnije odvoji, ali pred kraj prvog poluvremena upali su u crnu rupu i kada su imali minimalan zaostatak, domaćin je iskoristio i sa serijom 11:0, otišao na plus 13 na poluvrijeme. Tada je već bilo jasno da će crveni teško do pobjede, jer nije isto otići na poluvrijeme sa plus 13 ili sa neizvjesnim rezultatom. Iskusna ekipa Požege ,predvođena sa četvoricom bivših prvoligaških igrača pokazala je zašto je trenutno najkompletnija ekipa u ligi i vrlo brzo se odljepila na veću razliku koja im je bila dovoljna da do kraja odigraju mirno i dva kola prije kraja osiguraju naslov prvaka. Trener Katalenić izrotirao je sve igrače u zadnjem periodu kada je već utakmica bila lišena rezultatske neizvjesnosti i domaćin je to iskoristio i na kraju uvjerljivo slavio.

Iako su bili oslabljeni, crveni su gotovo cijelo prvo poluvrijeme bili u igri, ali “žuta minuta” koštala ih je bodova, ali kada se na kraju podvuče crta, trener Katalenić može biti zadovoljan reakcijom svih igrača, prije svega jedinih iskusnijih Pregleja, koji se po tko zna koji put, borio sa domaćim centrima svih 40.minuta i sa Mikulićem,koji je opet bio najbolji strijelac crvenih. Pohvale za igru idu također i braći Gradinjan i Blažević, koji su, u skladu sa svojim mogućnostima, u potpunosti odgovorili na zahtjeve trenera.

Kod Belišće najviše poena posigao je Marko Mikulić 21, kapetan Kristijan Preglej dodao je 16, a kod domaćina Pezer 26, Čališ 19 i Rimac 16.
Ovom pobjedom ekipa Požege stekla je pravo nastupa u kvalifikacijama i Belišćani im ovim putem čestitaju i žele im puno sportske sreće u kvalifikacijama i da dostojno predstave našu regiju.

Slijedeće kolo crveni igraju u subotu u Belišću protiv ekipe Olimpa.

POŽEGA: Kojanović 4, Rich, Rimac 16, Horvat 5, Čelebija 8, Pezer 26, Abramović, Jozić,Čališ 19, Bušić 5, Norac 12, Štivičić 6

BELIŠĆE:Soldo, Z.Blažević 12, N. Gradinjan 7, Petovari, D.Blažević 8, Mikulić 21, Preglej 16,Vezmarović 3, Funtak, T.Gradinjan 7.