2. kolo kvalifikacija: BELIŠĆE-PODRAVAC VIRJE 80:70 (19:26,21:14,22:11,18:19)

Prvo pa muško! Tako bi smo mogli započeti priču sa jučerašnje utakmice. Vrlo važnu pobjedu zbog samopouzdanja ostvarila je naša ekipa, protiv neugodnih gostiju iz Vrija, koji su bolje i preciznije otvorili utakmicu. Naša ekipa ušla je u utakmicu sa malim grčem i nekakvom blokadom, koja je trajala gotovo cijelu prvu četvrtinu, no već krajem prve dionice pokazali su crveni znakove života.

Pojačali su igru u obrani, proigrali u napadu i ubrzo se vratili u utakmicu i minutu do kraja prvog poluvremena prvi puta i poveli, no gosti su iskoristili grešku naše ekipe u zadnjim sekundama i izjednačili rezultat prije odlaska na poluvrijeme. Uslijedila je tada furiozna treća četvrtina naše ekipe, koja je u tih deset minuta odigrala odličnu obranu i sa nekoliko trica i kontri pobjegla gostima na +13 do kraja treće četvrtine. U tom periodu crveni su pogodili pet trica i time si osigurali lijepu koš zalihu. Zabijali su tako Goran Vidaković, Juraj Boras, Antonio Bičvić i Toni Gradinjan, koji je ušavši sa klupe zabio dvije trice za redom i tako unio potrebnu energiju sa klupe. U zadnji period naša je ekipa ušla jednako dobro kao i nakon poluvremena. Toni Gradinjan otvorio je zadnju četvrtinu sa novom, svojom trećom tricom i nakon samo dvije minute igre semafor je pokazivao velikih 70:53 u korist naše ekipe. Gosti su tada krenuli na sve ili ništa, dok je naša ekipa malo primirila jurnjavu i pokušavala utakmicu privesti kraju. Primakli su se tada gosti na samo osam razlike pet minuta do kraja, no naši su dečki bili mirni sa linije slobodnih bacanja i koševima Kristijana Pregleja i tricom Gorana Vidakovića dvije minute do kraja pobjegli na 80:66 i pitanje pobjednika definitivno je bilo riješeno. Gosti su samo do kraja uspjeli smanjiti razliku.
Našu su ekipu predvodili Kristijan Preglej sa 18 poena i Goran Vidaković sa 16, Antonio Bičvić postigao je 13, dok su Luka Šarić i Juraj Boras postigli svaki po 11 poena. Goste je predvodio Ivan Šiprak sa 20 poena te Stefan Zadravec sa 15 poena.

Svakako treba pohvaliti Juraja i Luku, koji su odigrali vrlo dobru u utakmicu na svojoj premijeri. Uz 11 poena Luka je skupio i 6 skokova, dok je Juraj imao 11 asistencija i također 6 skokova. Toni Gradinjan svojim je ulaskom unio potrebnu energiju i svojim tricama omogućio rezultatski odmak u trećoj i četvrtoj četvrtini, a konačna statistika pokazala je da je naša klupa postigla 36 poena u odnosu na 12 poena gostujuće klupe, što je fantastičan podatak, uz odličnih 10 trica naše ekipe.
Pohvale idu i sudačkoj trojci iz Zagreba, koja je besprijekorno odradila svoj posao. Odlična se atmosfera napravila jučer u našoj dvorani. Ljubitelji košarke i naši vjerni navijači odazvali su se u velikom broju te su definitivno bili šesti igrač za našu ekipu i vidjelo se da su svi željni dobre i kvalitetne košarke, koja će se nastaviti sve do sredine 6.mjeseca i nadamo se da će ovakva posječenost biti i na slijedećim utakmicama.
Našu ekipu sada čekaju dvije gostujuće utakmice. Za vikend se ide na gostovanje u Ludbreg, dok je za dva tjedna pred njima put u Kaštelu, kod jedne od ekipa koje su favoriti za prva dva mjesta. Prva slijedeća domaća utakmica je na rasporedu 1.4.kada u Belišće dolazi ekipa Rudeša iz Zagreba.

BELIŠĆE: Cerjak 2, Blažević, T.Gradinjan 9, Vidaković 16, Bičvić 13, Markota, Nađ, Preglej 18, Funtak, Šarić 11, Boras 11, N.Gradinjan
PODRAVAC: Krajinović 10, Ferenčević, S.Zadravec 15, Kenđelić 6, Šiprak 20, Matoić 9, Hrženjak, J.Zadravec 2, Šestak 8, Ferenčak, Križić, Balatinec.