18.kolo: VINKOVCI – BELIŠĆE 76:92 (26:27,12:20,24:20,14:25)

Ako te Shorty pozove da dođeš u Vinkovce ti dođeš, dođeš i pobjediš. Nova dva boda osvojili su crveni. Iako će konačni rezultat ostaviti dojam da je bilo lako, tako i nije bilo. Crveni su vodili cijelu utakmicu, no domaćin je u nekoliko navrata došao na minimalnu razliku, ali iskusna ekipa trenera Katalenića nije dozvolila iznenađenje. Bilo je jasno da ukoliko žele do pobjede, crveni moraju nametnuti svoj ritam, što su i činili od početka utakmice. Crvena četvorka Preglej-Markota-Vidaković-Mikulić bila je neriješiva enigma za domaćine, a podatak da su njih četvorica postigla 83 poena od 92 ekipe, dovoljno govori. Vinkovčani su na pred kraj prvog poluvremena uspijeli smanjiti razliku, ali Mikulić sa svojim prodorima i Vidaković sa 2 vezane trice nisu dozvolili peokret.

Mlada domaća ekipa probudila se u drugom poluvremenu i uspostavila ravnotežu u svojim redovima, što je primoralo crvene da promjene obranu, ali i na tu novonastalu situaciju imali su odgovor. Uporni domaći igrači počeli su zabijati neke šuteve i prodore pod koš i na tridesetak sekundi do kraja treće četvrtine došli na samo minus dva, ali tricom u zadnjoj sekundi napada Vidaković je vratio na plus pet, da bi Toni Gradinjan u zadnjoj sekudi presjekao jednu domaću akciju i poentirao za plus sedam na kraju treće četvrtine, što je uvelike olakšalo put ka pobjedi crvenih. Damir Markota potpuno je odsjekao od napada najboljeg domaćeg igrača Pezera, Marko Mikulić nastavio je sa svojim prodorima, Kristijan Preglej zabijao je svoje šuteve sa poludsitanca, a Goran Vidaković tricama je izludio domaću ekipu.Domaćini su u zadnjem periodu krenuli na sve ili ništa, što je otvorilo prostora za kontre Belišća, koji su uredno poentirali sve ponuđeno, a sa nekoliko trica i slobodnih bacanja samo potvrdili pobjedu.

Domaću ekipu predvodio je Pezer sa 20 poena, mladi Čorić zabio je 17. Kod Belišća Marko Mikulić zabio je 30 poena, Kristijan Preglej i Goran Vidaković zabili su po 20, od čega Vidaković 5 trica, dok je Damir Markota dodao 13, uz odličnu igru u obrani. Slijedeće kolo, točnije u subotu, u Belišće doalzi ekipa Đakova, koja je Belišćanima nanijela prvi poraz u sezoni i biti će to ujedno i prilika za naplatu dugova. Derbi se igra u subotu u 19 sati u dvorani u Belišću.

VINKOVCI: D.Ćorić 17, Širić 13, Filipov, B.Ćorić, Primorac 5, Tikvić, Škof 2, Ostojić 15, Čorkalo 4, Pezer 20, Vujeva

BELIŠĆE: Soldo, Z.Blažević 5, N.Gradinjan, Petovari, Vidaković 20, D.Blažević 2, Markota 13, Mikulić 30, Preglej 20, Vezmarović, T.Gradinjan 2.