17.kolo: BELIŠĆE – VUKOVAR 64:69 (13:20,19:21,16:15,16:13)

U derbiju kola u Belišću pobjedu je odnijela ekipa Vukovara i tako nastavila svoj niz pobjeda, koji je sada na brojci 11. Vukovarci su zadnju utakmicu izgubili upravo od Belišća na svom terenu, još 15.11. prošle godine.
Izuzetno loše su domaći dečki otvorili utakmicu, loše obrambene reakcije i greške pri dodavanjima gostima su dali prostora za lake poene i već nakon nekoliko minuta na semaforu je svijetlilo 8:20, da bi crveni tricom Vidakovića i polaganjem Pregleja malo smanjili prednost gostiju. Nešto bolji ulazak u drugu četvrtinu vidjeli smo kod domaćina, no obrana je još uvijek curila na sve strane i bilo je sasvim jasno da će biti teško doći do pobjede. Raspoloženi gosti koristili su sve poklone Belišća, kojima sa nije mogla osporiti vidljiva želja za pobjedom, ali jednostavno previše grešaka u dodavanjima otvorilo je gostima prostor za kontre i lake poene.
Na sve ili ništa krenuli su Belišćani u drugom dijelu. Obrana je konačno bila na nivou, Vukovarci su koliko toliko bili zaustavljeni, a napad je funkcionirao kao i u prvom dijelu, što ipak nije bilo dovoljno da se rezultat preokrene. Totalno suprotnu utakmicu odigrali su crveni u odnosu na prošlo kolo u Županji. Vanjski šut bio je vrlo loš, ne pamtimo kada je Belišće postiglo ovako malo koševa u svojoj dvorani, ali tako je to u košarci…jednom vam je koš velik kao kada, a nekada kao da imate golmana ispred sebe…
Zonskim presing ostao je jedino oružje za zadnjih deset minuta Belišćanima, što je u nekim trenucima i donijelo rezultatsku neizvjesnost, no sudačka dvojka svojim čudnim odlukama u tim je trenucima Belišćanima oduzela mogućnost kreiranja preokreta. Svjesno ili slučajno, prepustiti ćemo to njima na dušu… Kada su, sasvim slučajno, najiskusniji igrači Damir Markota, Kristijan Preglej i Goran Vidaković morali napustiti igru zbog pet prekršaja, bilo je jasno da od pobjede neće biti ništa. Gosti su preko Dugandžića minutu i pol prije kraja tricom utišali domaće navijače i slavlje gostiju moglo je početi.
Kod domaćih najvijše poena postigao je Marko Mikulić 17, Kristijan Preglej dodao je 16, a Goran Vidaković 11. Koo gostiju Dugandžić 25, Kovačević 21 i Raić 16.
Slijedeću utakmicu Belišće igra u subotu u Vinkovcima.

BELIŠĆE: Soldo, Blažević 7, N.Gradinjan, Nađ, Vidaković 11, Blažević, Markota 7, Mikulić 17,Preglej 16, Vezmarović, Soldo, T.Gradinjan 6

VUKOVAR: Raić 16, Mandić 5, Madžar, Kovačević 21, Mojziš, Mesić, Ragač 2, Bjelanović,Duspara, Kapović, Dugandžić 25.