16.kolo: Županja-Belišće 66:116 (17:27, 20:26, 15:33, 14:30)

Protutnjali su crveni kroz Županju i ubrali nove bodove. Domaća ekipa nije imala nikakve šanse u ovoj utakmici, kao niti u prvoj utakmici ove dvije ekipe u prvom dijelu sezone, kada je naša ekipa također ponizila ekipu Županje sa 55 razlike.
Odlično je naša ekipa otvorila utakmicu te autoritativnom igrom u obrani i preciznim napadima, već u prvih deset minuta stvorila si deset poena viška i nije dozvolila domaćinu da se razmaše već na početku. Istim receptom nastavilo se i u drugoj četvrtini, a domaćin je samo zahvaljujući dekoncentraciji naše ekipe u obrani u nekim trenucima, ostao na “samo” -16 na poluvremenu. Domaćina je u tom prvom poluvremenu izludio Marko Soldo, sa svojih 7 trica, koji je zabijao iz svih pozicija.
Načet velikim zaostatkom i već pomalo raspadnuti domaćin, u drugom poluvremenu nije mogao pružitibaš nikakav otpor našoj raspoloženoj ekipi. Kanonada trica nastavila se i u drugom poluvremenu, pa su tako naši dečki do kraja utakmice zabili sve ukupno 13 trica. Veliki broj raspoloženih igrača i odlična igra u obrani, donijeli su ovu uvjerljivu pobjedu, kojoj je malo tko nadao, pa čak i iz naših redova, sjećajući se nekoliko neizvjesnih i dramatičnih utakmica koje su ove dvije ekipe odigrale u dvorani u Županji.
Domaćin vjerojatno ni danas nakon prespavane noći ne zna što ga je snašlo, pogotovo jer su u najavi utakmice iz njihovih redova pričali o igri na pobjedu, no crveni stroj samljeo ih je vrlo brzo, ne dozvolivši im niti trunku nade u pobjedu.
Kod domaćih najviše poena postigli su Stjepanović 17 i Mitrović 16, dok su našu ekipu predvodili Marko Soldo sa 30 poena, Kristijan Preglej sa 28, Antonio Bičvić sa 19 i Goran Vidaković sa 17.

Slijedeću u subotu našu ekipu čeka domaća utakmica protiv ekipe Osječkog sokola. Biti će to derbi utakmica, koje će direktno odlučiti o putnicima u kvalifikacije. Eventualnom pobjedom, naša bi ekipa i formalno potvrdila jedno od prva dva mjesta, a u slučaju poraza, zadnje kolo u Oriovcu naša bi ekipa trebala ići na pobjedu kako bi izborila kvalifikacije.

ŽUPANJA: Bilić 2, Mitrović 16, Ivkić, Labrtić 8, Gvozdić, Župarić, Stjepanović 17, Kopić 13, Tomić 4, Smajić, Benković, Mićanović 2
BELIŠĆE: Cerjak 2, Blažević, Soldo 30, T.Gradinjan 4, Vidaković 17, Bičvić 19, Markota 5, Nađ 4, Preglej 28, N.Gradinjan 7