15.kolo: Belišće-Vinkovci 80:58 (16:16,26:16,18:22,20:4)

Teže od očekivanog crveni su došli do dva boda. Iako su gosti, po tko zna koji put, došli u Belišće sa samo osam igrača, utakmica koja je po svemu trebala biti igra mačke i miša, to nije bila.

Cijelo prvo poluvrijeme naša je ekipa pokušavala slomiti goste i odvojiti se na značajniju razliku, no tek nekoliko minuta prije kraja prvog poluvremena serijom 10:0, uspjeli su pobjeći na deset razlike i stvoriti si neku zalihu za nastavak utakmice.

Žilavi gosti čak su treću četvrtinu i riješili u svoju korist, postigavši nekoliko uzastopnih trica i tako unijeli nemir u domaće redove.

Vidljivo je bilo da se naša ekipa muči gotovo cijelu utakmicu, vjerojatno imajući na umu da su gosti došli okrnjeni u Belišće, a i sami njihov položaj na tablici nije im davao previše šansi u našoj dvorani, no takve su utakmice već tradicionalno najteže za igrati, kada su vam bodovi već upisani…

Kada su shvatili da je vrag odnio šalu i da se u zadnju četvrtinu krenulo sa samo +4 za našu ekipu i da više nema puno vremena za neka razmišljanja i odluke, crveni su ubacili u višu brzinu, zatvorili prilaze košu, pojačali intenzitet u obrani i iz toga su se otvorile mogućnosti za brze kontre, otvorene šuteve i gosti su na kraju u zadnjoj četvrtini ostali na samo četiri poena i razlika je na kraju došla do konačnih +22, iako je mogla biti i puno veća da su naši momci bili koncentriraniji u nekim trenucima.

Našu ekipu predvodili su Antonio Bičvić sa 25 poena , Goran Vidaković sa 11 i Toni Gradinjan sa 10. Kod gostiju trojka Popović 25 poena, Ostović 16 i Jukić 15 bolja od ostalih.

Ostala su još tri kola do kraja ovog dijela natjecanja, a naša ekipa i dalje je na prvom mjestu, s obzirom da ekipa Borova još uvijek nije odigrala svoju zaostalu utakmicu. U subotu će naša ekipa na gostovanje u Županju, na teren gdje je naš ekipa znala odigrati fantastične utakmice, a isto tako i neizvjesne, tako da je jedno sigurno, biti će to zanimljiva utakmica u svakom slučaju.

BELIŠĆE: Z.Blažević 6, N.Gradinjan 6, Nađ 2, D.Blažević, Vidaković 11, Funtak 4, Markota 6, Preglej 8, T.Gradinjan 10, Ljutak 2, Soldo, Bičvić 25

VINKOVCI: Čorić 2, Ramljak, Šibenik, Panić, Augustinović , Popović 25, Tominac, Jukić 15, Vuić 4, Ostović 16.