14.kolo: Đakovo-Belišće 81:89 (29:20, 13:23, 22:23, 17:23)

Puni plijen donijeli su crveni sa gostovanja u Đakovu. Početak je bio vrlo obećavajući, naša je ekipa brzo povela 9:2, no tada se domaćin probudio i ekspresno zabio 20-ak poena i za svega nekoliko minuta prednost naše ekipe se potpuno istopila.
Ulaskom u drugu četvrtinu crveni su konačno pronašli svoj ritam, u kojem se prednjačili Kristijan Preglej i Antonio Bičvić, za koje domaći nisu imali odgovor. Naša je ekipa na poluvrijeme otišla sa minimalnom prednošću, što je nagovijestilo neizvjesno drugo poluvrijeme.
Kristijan Preglej i dalje je bio neriješiva enigma za domaću obranu, a u trećoj četvrtini pridružili su mu se Antonio Bičvić i Damir Markota. Pomalo nestvarno zvuči podatak su u zadnjih nekoliko utakmica nosioci igre oni najstariji, Kristijan sa svojih 37.godina i Markota, koji će za desetak dana napuniti 40.godina, no oni u zadnje vrijeme pokazuju igru i borbenost na koju bi se svi u ekipi trebali ugledati. Kristijan je pogađao iz svih situacija, a zajedno sa Bičvićem podijelio nekoliko blokada i zakucavanja, i bilo je usitinu lijepo gledati njihovu dominaciju pod koševima. Naša je ekipa u zadnjih deset minuta podigla agresivnost, na koju domaća ekipa nije imala odgovora i crveni su smirenom igrom utakmicu priveli kraju.
Kod domaćih najviše poena postigao je mladi Hajduković, 25 te Radoš, koji je postigao 19. Našu su ekipu predvodili Kristijan Preglej sa 31 poenom, Antonio Bičvić postigao je 22 te Damir Markota 17.
Trenutačni pogled na tablicu otkriva da je naša ekipa trenutno prva, s obzirom na utakmicu više od ekipe Borova, a pred crvenima su četiri zahtjevne utakmice koje će odrediti konačan plasman naše ekipe. Već u subotu u dvoranu u Belišće dolazi ekipa Vinkovaca i biti će to prilika da se nastavi pobjednički niz i pozitivna atmosfera pred kraj prvenstva.

ĐAKOVO: Hajduković 25, Car 2, Češkić 17, Vukadin, Blažević, Radoš 19, Mikulić 9, Miličević 5, Tadić 4, Marjanović, Petrović

BELIŠĆE: T.Gradinjan 9, Soldo 5, Nađ, Blažević, Vidaković 1, Markota 17, Bičvić 22, Ljutak, Funtak, N.Gradinjan 4, Preglej 31.