13.kolo: Belišće-Vukovar 88:60 (19:15, 24:23, 19:10, 26:12)

Iako je rezultat poprilično uvjerljiv, crveni su se morali dobro potruditi da bi do kraja slomili žilave goste iz Vukovara. Gosti su prije 10-ak dana ostali bez najboljeg igrača i strijelca Peraice i upravo zbog toga nije se očekivao toliko snažan otpor, no oni su na momente pokazali dobru momčadsku igru i u ovih preostalih pet kola biti će svima tvrd orah.
Naša ekipa i ovu utakmicu igrala je bez trojice igrača, Mikulića, Cerjaka i Đolića, što je uvelike otežalo put ka pobjedi. Kristijan Preglej i ovu je utakmicu odigrao na visokom niovu i tijekom cijelog susreta bio je neriješiva enigma za goste iz Vukovara, dok naša ekipa također nije za cijelu utakmicu našla riješenje za gostujućeg organizatora igre, Bjelanovića. Dugo je naša ekipa lomila otpor gostiju i gotovo cijelo prvo poluvrijeme trajala je muka naše ekipe, koja je uspjela poluvrijeme završiti sa plus 5.
Nešto bolje naši su momci ušli u drugo poluvrijeme, pojačali obranu i dozvolili gostima samo deset poena za isto toliko minuta. Bili su to ključni trenuci utakmice, jer upravo u tom periodu gosti nisu najbolje reagirali i utakmica je definitivno bila riješena, samo je bilo pitanje sa kolikom će razlikom gosti otići kući.
Kristijan Preglej postigao je 29 poena, Damir Markota 16, a Antonio Bičvić 14 u redovima naše ekipe, dok je goste u utakmici držao Patrik Bjelanović, sa svoja 33 poena.
Naša ekipa je i dalje na diobi prvog mjesta, s obzirom na utakmicu manje ekipe Borova i u preostalih pet kola našu ekipu očekuju izuzetno teške utakmice, koje će pokazati je li naša ekipa sposobna za plasman u kvalifikacije. Svakako očekujemo i pokoji povratak u dobru formu nekih igrača, prije svega Gorana Vidakovića, koji je u zadnje dvije utakmice ostao na samo dva poena, te oporavak od ozljede Marka Solde, jer upravo njihov potpuni doprinos, koji je izostao na zadnje dvije utakmice, biti će potreban kako bi se ostvario zamišljen rezultat. Sreća je da su se ove sezone dogodile neke utakmice u kojima je netko drugi iskočio na terenu, kako po poenima, tako i po igri u obrani pa su neki izostanci lakše prebrođeni, no da bi se ostvario konačan cilj, a to je plasman među prve dvije ekipe, potreban je doprinos puno više igrača.
Za vikend će naša ekipa na put u Đakovo, koje je uvijek neugodno gostovanje za našu ekipu.

BELIŠĆE: Petovari, Blažević 2, Soldo 6, T.Gradinjan 11, Vidaković 2, Nađ 6, Funtak 2, Ljutak, Markota 16, Preglej 29, N.Gradinjan, Bičvić 14
VUKOVAR: P.Bjelanović 33, Mesić 8, Čalušić 2, Matijević 4, Berišić 2, Kajba, Ragač, Kovačević 9, F.Bjelanović 2, Grbavac, Kajba, Rajković.