12.kolo: BELIŠĆE-VINKOVCI 87:65 (29:9,28:15,15:20,15:21)

Vrlo lijepu utakmicu odigrali su naši košarkaši u subotu. Odličnim, usudili bi se reći, najboljim poluvremenom ove sezone, potpuno su demolirali goste iz Vinkovaca koji u tih dvadeset minuta nisu imali nikakvo rješenje za domaće igrače.
Domaći trener je zbog ozljeda i bolesti trojice igrača morao malo promijeniti udarnu petorku, ali to se ovoga puta uopće nije osjetilo. Bilo je lijepo vidjeti 3 cellose( Markota, Preglej, Vidaković), koji su sa klupe potpuno mirno gledali svoje mlađe kolege kako uništavaju goste sa Bosuta. Odličnom obranom domaća ekipa nametnula je visok ritam i sa brzim kontrama i visokim postotkom šuta zabila gotovo 30-ak poena u prvoj četvrtini i ostavili goste na samo devet poena. Sredinom druge četvrtine domaći je trener promijenio neke igrače sa početka, ali i oni sa klupe su odlično odreagirali i poluvrijeme je završilo sa uvjerljivih +33. Bilo je posve jasno da gosti više nemaju nikakve šanse, s obzirom na rasploženu domaću ekipu i svoju gotovo nikakvu igru.
Trebalo je drugo poluvijeme mirno završiti i utakmicu privesti kraju bez velikoga stresa, što je domaća ekipa i učinila, iako su gosti malo smanjili zaostatak, ali ne toliko svojom zaslugom, koliko nekim lošim reakcijama crvenih, no s obzirom na visoko vodstvo, došlo je do malog opuštanja, ali ne dovoljno da bi se pobjeda u bilo kojem trenutku ugrozila. Svi igrači na kraju su dobili priliku, osim Damira Markote, povratnika u redove crvenih, koji se polako vraća na parkete, a treba izdvojiti i prve seniorske minute Marka Perkovića. Svakako treba pohvaliti sve dečke koji su maksimalno odradili svoje zadatke, pogotovo Ivana Vezmarovića koji je potpuno izbacio iz igre najboljeg gostujućeg igrača Peraicu, koji je ostao na 9 poena.
Domaća ekipa dala je najboljeg strijelca ekipe, Marka Mikulića koji je postigao 26 poena, Zvonimir Blažević postigao je 11, a Matija Ljutak 10 poena, dok je kod gostiju najviše poena postigao Pezer i to 23.
Slijedeće kolo našu ekipu očekuje derbi u Borovu protiv istoimene ekipe, koja je trenutno na 1.mjestu.

BELIŠĆE: Perković, Blažević 11, N.Gradinjan 9, Vidaković 6, Nađ 8, Markota, Mikulić 26, Preglej 9, Vezmarović 6, Funtak 2, Ljutak 10

VINKOVCI: Čorić 9, Mesić 10, Slipčević, Filipov, Pezer 23, Popović, Primorac 10, Škof 4, Peraica 9, Kovač.