10. kolo: POŽEGA-BELIŠĆE 72:79 (19:16,12:25,24:14,17:24)

Drugi dio prvenstva naši su košarkaši otvorili važnom pobjedom na gostovanju u Požegi. Dosta sličnu utakmicu ove dvije ekipe odigrale su i na otvaranju ove sezone, kada je naša ekipa tek nekoliko minuta prije kraja uspjela slomiti otpor ekipe Požege i doći do bodova.
Novo lice u ekipi Belišća od ovog je kola dojučerašnji igrač prvoligaša Vrijednosnica Osijek, Antonio Bičvić, iskusan prvoligaški provjereni igrač, koji se u vrlo dobrom svijetlu predstavio na jučerašnjem debiju za našu ekipu. Definitivno je pokazao da će biti pojačanje ovoj ekipi u borbi za prvo mjesto i odlazak u kvalifikacije.
Vidjelo se već u prvim minutama da obje ekipe još malo kaskaju, uzeći u obzir stanku od mjesec dana i ispadanje iz natjecateljskog ritma. Gosti su se u prvoj četvrtini nešto bolje snašli i sa malom prednošću otišli na mali odmor, no već ulaskom u drugu četvrtin naša je ekipa došla do daha i do poluvremena stekla prednost od deset razlike. No, kao i nekoliko puta do sada, mala rupa u trećoj četvrtini naše ekipe bila je dovoljna domaćinu da se potpuno vrati u utakmicu pa je tako semafor na kraju treće dionice pokazivao neriješen rezultat, točnije 55:55.
Trener Katalenić pokušavao je razbuditi ekipu na sve načine, rotirajući gotovo sve igrače, no nikako nije uspio naći petoricu raspoloženih igrača da poprave uprskano. Sve to domaća ekipa ni kriva ni dužna iskoristila je za odlazak na, za našu ekipu, neugodnih -10, samo četiri i pol minute do kraja. Nakon minute odmora, naša ekipa krenula je na sve ili ništa i zonskom obranom poptuno zasutavila domaću ekipu. Nekoliko neiskorištenih napada domaće ekipe, crveni su polako, ali sigurno ikoristili i sa nekoliko osvojenih lopti pretočili to u brze kontre i lagane poene i za nepune dvije minute poveli. Domaćinu nije preostalo ništa drugo nego da prekršajima pokušaju zaustaviti našu ekipu, ali Domagoj Cerjak, Toni Gradinjan i Kristijan Preglej mirno su pogađali sa linije slobodnih bacanja i pobjeda je na kraju spretno i sretno, ali potpuno zasluženo, otišla na stranu naše ekipe.
Kod domaćih najviše poena postigli su Čališ 17, Hereg i Abramović po 15, dok su našu ekipu predvodili Kristijan Preglej sa 18 i Antonio Bičvić sa 16 poena.
Slijedeće subote u dvoranu u Belišće dolazi ekipa Vrijednosnice Darda u sklopu 11.kola.

POŽEGA: Abramović 15, Herceg 15, Pejnović 8, Remenar, Bušić 11, Lovrić, Čališ 17, Jozić, Novak, L.Grgurić 4, K.Grgurić, Bagarić 2

BELIŠĆE: Blažević 6, T.Gradinjan 8, Nađ 4, Vidaković 4, Bičvić 16, Markota 6, Mikulić 7, Preglej 18, N.Gradinjan, Cerjak 3, Đolić 5, Ljutak 2.